Seçer, MEDEKA'nin Edebiyat Ve Sinema Kurulu Üyeleri Ile Bir Araya Geldi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel’in degerlerinin gün isigina çikarilmasi için olusturulan İçel’e Deger Katanlar Kurulunun (MEDEKA) Edebiyat ve Sinema Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Seçer, “Ben sizinle İçel adina yapilacak her türlü güzel islerde varim” dedi.

Seçer, MEDEKA'nin Edebiyat Ve Sinema Kurulu Üyeleri Ile Bir Araya Geldi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Baskan Seçer, belediyede kurul üyeleriyle bulustu. Bulusmada, çok büyük önem ve deger verdikleri bir çalismayi İçel’de baslatmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini, çok degerli sonuçlar alacaklarini belirten Seçer, “Yola çikis amacimiz; geçmisten bugüne, bugünden yarinlara İçel’in her açidan degerlerini ortaya çikaracak, bundan sonraki kusaklara tasiyacak, bugüne kadar üstü örtülü kalan, yok sayilan, görmezlikten gelinen ya da bir kösede unutulan degerlerimizi açiga çikarmak. İçel’in tarihine, kültürüne, birikimine yarasir bir kültür, sanat, tarih, edebiyat, sinema, bu alanda akliniza gelebilecek her türlü konuda bir deger olusturmak, deger katmak” dedi.



“Belediyemiz bu yapinin, bu kurumun emrine amade”

MEDEKA’nin ilk günlerinin emekleme dönemleri oldugunu ifade eden Seçer, çalismalarin belli bir sistematige oturdugu zaman daha çok keyif verecegini kaydetti.

Seçer, “Ben kentin Belediye Baskani olarak, İçel’i seküler, rengarenk, Türkiye’nin bir izdüsümü ve hem bölgede hem dünyada çok önemli, degerli bir kent olarak degerlendiriyorum. Bu anlamda da İçel’e hizmet etmek istiyorum ama bir belediye baskaninin her anlamda bilgi birikiminin yeterli olmadigini da biliyorum. Onun için de gönüllü savasçilara, mücadele insanlarina ihtiyacimiz var. Hep beraber bunu yapmak zorundayiz. Sizlerin de bu düsünceler içerisinde katki vereceginizi düsünüyorum. Çalisma ortamlari, olusabilecek çalismalara lojistik destek, akliniza gelebilecek her türlü konuda belediyemiz bu kurumun emrine amade. Insallah çok güzel çalismalar yapacagiz. Umut ediyorum çok da güzel degerleri hep beraber tekrar gün isigina çikaracagiz” diye konustu.

Baskan Seçer’in konusmasinin ardindan kurul üyeleri önerilerini sunup, fikir alisverisinde bulundu. Kurullari hakkinda bilgi verip, düzenlenmeyi planladiklari proje, festival ve etkinlikler ile ilgili bilgi paylasimi yapan üyeler, MEDEKA’nin kent adina çok verimli katkilar sunacagini da ifade etti.



“Benim amacim isi sahibine birakmak”

Baskan Seçer, önerileri tek tek dinleyip, notlarini aldiktan sonra degerlendirmede bulunarak önemli olanin İçel’e deger katmak oldugunu söyledi.

Seçer, “Simdi ben bu kaynaklari, milletin parasini aktaracagim size. Benim param degil. Benim kentime deger katmali, duyurmali, bilinmeli. Ben kurumlarin, kisilerin reklami, egolari adina bu paralari harcayamam. Onun için MEDEKA var. Yapilan da halk için yapiliyorsa gerisi benim için teferruat. Buranin amaci esgüdümü saglamak, koordineli gitmek, ne yaptigimizi, ne yapacagimizi bilmek. Yaptiklarimiz konusunda burada ben de rahatliyorum. Yanlis bir sey yapilmissa kurul burada, halka gitsinler hesap versinler. Dogru bir sey yapilmissa bununla onlar yine iftihar etsin, onlar övünç duysun. Benim amacim bu, yani isi sahibine birakmak” ifadelerini kullandi.

Seçer, üyelerin öneri ve sorularina cevap verdi

Seçer, üyelerden gelen, özellikle kirsalda yasayan yetenekli kiz ve erkek ögrenciler için yurt yapilmasi önerisini cevaplayip, Büyüksehir Belediyesi olarak Gülnar ilçesinde 120 kapasiteli yurt yapildigi bilgisini paylasti. Eski İçel Üniversite Hastanesini de protokol ile aldiklarini belirten Seçer, Büyüksehir Belediyesinin Kir Çiçekleri Projesinden de bahsetti. Manevi olarak 55 kizinin oldugunu belirten Seçer, önümüzdeki günlerde kiz ögrenci sayisinin artacagini da söyledi.

Egitimde firsat esitligine önem verdiklerini belirten Seçer, Büyüksehir olarak egitim alaninda hayata geçirdikleri projeleri de tek tek paylasti.

Edebiyat Kurulu üyelerinin kitap basimi konusunda matbaa önerisini degerlendiren Seçer, “Biz her türlü lojistik destegi saglariz” dedi.

Seçer, ayrica sanatsal faaliyetlerin yürütülecegi kültür merkezleri hakkinda da degerlendirme yaparken, tarihi kent merkezinin yenilenmesi konusunda belediye olarak yaptiklari çalismalari anlatti.

“Ben sizinle İçel adina yapilacak her türlü güzel islerde varim”

Seçer, MEDEKA’nin diger kurul üyeleri ile de yakinda zamanda bir araya geleceklerini belirterek, söyle devam etti:

“Bir sistem olusturalim, çok degerli bir sistem olsun bu. Tikir tikir bu mekanizma islesin. Burada öyle köse noktalari çizelim ki, öyle isler baslatalim ki, örnegin kültür ve sanat dalinda ödüller, festivaller, etkinlikler geleneksel hale gelsin; artik o kentin degeri olsun. Ben çok iyi, güzel projeler çikacagina inaniyorum, hepimizi mutlu edecek sonuçlar görecegiz. İçel mutluysa ben mutluyum. İçel keyifliyse ben keyifliyim. İçel yapilan isten keyif aliyorsa, haz duyuyorsa ben de keyif aliyorum, haz aliyorum. Kafamin arkasinda en ufak bir hesap dahi yok. Onun için ben sizinle İçel adina yapilacak her türlü güzel islerde varim.”

MEDEKA’nin toplam 15 alt kurulu bulunuyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, MEDEKA araciligiyla kente deger katacak bir gelenegi baslatti, Büyüksehir, MEDEKA araciligiyla kentte yapilacak etkinlikler konusunda kentin bütün dinamiklerinin fikirlerini ve katkilarini alarak katilimci bir modeli de hayata geçirdi. MEDEKA bünyesinde Edebiyat, Müzik, Fotograf, Sinema, Sahne Sanatlari, Plastik Sanatlar, Spor, Gastronomi, Arkeoloji-Turizm, Kent Mimarisi ve Estetigi, Kent Tarihi Arastirmalari, Kent Bellegi, Kent Elçileri, Akademik Arastirma ve Kent Gelisimine Katki olmak üzere toplam 15 alt kurul yer aliyor.

MEDEKA araciligiyla kent kimligi ve kültürünün gelistirilmesi hedefleniyor

Büyüksehir Belediyesi, kentte sanat, bilim, kültür, mimari, tarih, spor ve turizm gibi alanlarda farkli çalismalar yürüterek İçel’i bir kültür-sanat ve spor sehri haline getirmek için çaba gösteriyor. Bu anlamda kente deger katacak çalismalari yayginlastirmak için ilgili daire baskanliklari da çalismalar gerçeklestiriyor. MEDEKA araciligiyla, İçel’de kent kimligi ve kültürünün olusturulmasina katki saglayan kisi ve gruplarin desteklenmesini ve böylece kent kimligi ile kültürünün gelistirilmesini hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, bu kapsamda gerçeklestirilmesi öngörülen faaliyetler sayesinde sanat, bilim, kültür, mimari, tarih, spor, turizm gibi alanlarda geçmisten günümüze kadar kente deger katan kisi ve gruplarin onurlandirilmasinin yani sira gelecek kusaklarin ve yeni nesillerin bu anlamda motive edilmesinin de önünü açmayi planliyor.

Büyüksehir kent belleginin kuvvetlendirilmesini amaçliyor

Büyüksehir Belediyesi, geçmiste İçel’e dair yapilmis, kent kültürüne katki saglamis faaliyetler, çalismalar ve ürünlerin bir araya getirilmesi, muhafaza edilmesi ve gelistirilmesi yoluyla kent belleginin kuvvetlendirilmesini amaçliyor. Böylece gerçeklestirilen faaliyetler bir esgüdüm içerisinde hayata geçirilecek ve yerel yönetimin kent yasaminin her alaninda katilimci ve etkin politikalar olusturmasi ve uygulamasinin da önü açilacak.
Kaynak: İHA