Sakarya Büyüksehir Belediyesinden Kisa Kisa

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi mezuniyet törenlerine katildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, mezuniyet heyecani yasayan ögrenciler ve ailelerinin yani sira Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, SAÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oguz Karabay, Saglik Il Müdürü Doç. Dr. Aziz Ögütlü, SEAH Bashekimi Doç. Dr. Fikret Halis, davetliler yer aldi.

Programda konusma yapan Baskan Yüce, mezun ögrencileri kutlayarak, "Bugün itibariyla hekim olmus kiymetli arkadaslar, artik birer hekim annesi ve babasi olmus degerli aileler, yetistirdikleri ögrenciler ile milletimize ve devletimize en büyük hizmeti yapan saygideger hocalarimiz, her birinizi ayri ayri tebrik ediyorum. Saglik, insanoglunun sahip oldugu en büyük nimetlerinden biri. Elbette ki yaratanin bizler için hazirladigi pek çok nimet var fakat bunlar bir sekilde eksikligi giderilebilir, yeri doldurulabilir nimetlerdir ancak saglik, bizim olmazsa olmazimizdir." degerlendirmesinde bulundu.

Insanoglunun sagligin önemini ilk yillarindan beri fark ederek sifacilar, hekimler ve cerrahlar yetistirdigini anlatan Yüce, "Hipokrat, Ibn-i Sina, Galenos, Hekim Sinan gibi yüzlerce üstat çalismalarini tüm dünyayla paylasmis, insanoglunun faydasina kullanilmasini istemistir. Geleneksel uygulamalar, bilimsel gelismeler, teknolojik yenilikler ve sosyolojik kavramlarla binlerce yildir devam eden tababet ilminin son halkasini bugün siz tesis ediyorsunuz. Her birinizi kutluyorum. Allah yar ve yardimciniz olsun." ifadesini kullandi.

- Peyzaj ve Süs Bitkiciligi Fuari koordinasyon toplantisi yapildi

Sakarya'da 8-11 Eylül'de gerçeklestirilecek Peyzaj ve Süs Bitkiciligi Fuari koordinasyon toplantisi AKOM'da yapildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce'nin baskaliginda gerçeklestirilen bulusmada, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Sapanca Belediye Baskani Özcan Özen, Arifiye Belediye Baskani Ismail Karakullukçu, Ticaret Borsasi Baskani Adem Sari, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreteri Tevfik Öztürk, Büyüksehir ve SASKI bürokratlari, Festival Koordinatörü Remzi Adiyaman, paydas kurum ve sektör temsilcileri yer aldi.

Fuar için hazirliklara basladiklarini ifade eden Baskan Ekrem Yüce, bu yil 4. kez ev sahipligi yapilacak fuarin sehir ekonomisine çok büyük katkilar sunacagini dile getirdi.

Yüce, üreticiler ve sektör temsilcileriyle yurt içi ve yurt disina sehrimizden fidan ihraç edecek, sehir ve ülke ekonomisine bu alandan katkilar sunmaya devam edeceklerini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Organizasyon ile yasanacak hareketlilik hizmet sektörü basta olmak üzere farkli farkli alanlara büyük katkilar sunacak. Ayrica sehir ekonomisi için de önemli bir firsat olacak. Son 3 yilda yaptigimiz festivallerin çiktilarini da masamizin üzerinde tuttuk ve çok olumlu bir tabloyla karsilastik. Sehrimiz markasina bu alanda deger katmaya devam edecek, sektör ve üreticilerimizin yanina olmayi sürdürecegiz."

- 32 Evler Mahallesi'nde asfaltlama çalismalari

Sakarya Büyüksehir Belediyesinin, sehrin en çok kullanilan güzergahlarindan biri olan 32 Evler Mahallesi Besköprü Caddesi'nde baslattigi yenileme çalismalarinda sona geldi.

Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, çalismanin ikinci etabi bugün basladi. Alt yapisi ve kullanimi konusunda önceki yillarda ciddi sorunlarin yasandigi cadde, teknik ve görünüm anlaminda yepyeni bir kimlige kavustu.

Caddede bir süredir devam eden bordür, kaldirim ve ara sokak düzenleme çalismalari büyük ölçüde bitti. Zemin düzeltme uygulamasi sonrasinda 500 metrelik birinci bölümüne bin 100 ton asfalt dökülen caddenin ikinci ve son etabi da bugün asfaltlandi. 750 metre uzunlugundaki son bölüme yaklasik 2 bin ton sicak asfalt döküldü.

Kaynak: AA