(Özel) Kapadokya'da Ev Fiyatina Hali

Nevsehir’in Avanos ilçesinde bulunan Bazaar 54 hali magazasinda satisa sunulan ve 6 metrekare olan ipek hali 800 bin liradan alicisini bekliyor.

(Özel) Kapadokya'da Ev Fiyatina Hali
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabanci turistlerin ugrak yerlerinden olan hali magazalarinda bulunan halilar 5 bin lira ile 1 milyon arasinda satiliyor. Avanos ilçesinde bulunan Bazaar 54 hali magazasinda satis sorumlusu olarak görev yapan Orhan Akçil magazada bulunan ipek halilarin fiyatlarinin 5 bin lira ile 1 milyon lira arasinda degistigini söyledi.

Akçil, “Ipek halilarimiz saf ipekten üretiyoruz. Ipek halilarimizin özelliklerinden bir tanesi farkli açilardan baktiginizda farkli renk tonunu görürsünüz. Bu fark çok belirgin bir özelliktir. Ayni zamanda ipek halilarimiz daha uzun ömürlüdür. Yerli ve yabanci misafirlerimiz bu halilarimizi tercih ediyor. Ipek halilarimizda da her bütçeye uygun halilarimizda var. Ipek halilarimizin fiyatlari 5 bin liradan baslar ve 1 milyona kadar çikar. Açtigimiz saf ipek hereke olup 6 metre karedir. 800 bin lira bir fiyati var. Çok nadir bir parçadir. Bunun haricinde yine bu tarz halilarimiz var. Dünya genelinde çok nadir üretilen halilarimizin fiyatlari ise bir milyon ve üzerinde satisa sunuluyor” dedi.

Magazada bulunan küçük ebatli halilarin da birbirinden farkli özelliklere sahip oldugunu ifade eden Akçil bu halilarin fiyatlarinin da özelliklerine göre degistigini belirtti.

Akçil, “Küçük halilarimizin özelliklerinden bir tanesi de floresan isiga koydugumuzda ya da LED isiga koydugumuzda çok ince dokundugu için isiklarda renk tonlarini çok belirli bir sekilde görebiliriz. Çerçeveli, çerçevesiz, isikli veya isiksiz müsterinin istegini göre hazirliyoruz. 1 milyonun üzerinde dügümü bulunan halilarimizdan ise bir tanesi 250 bin lira digeri ise 400 bin liradan alicisini bekliyor” diye konustu.

Akçil, Kapadokya’da bulunan ve dünyanin nadide ürünleri arasinda yer alan halilara ise en çok ABD ve Japonya’dan gelen misafirlerin tercih ettigini söyledi.

Kaynak: İHA