'Mezopotamya' Markasi Hayata Geçiriliyor

Dünyanin en büyük turizm destinasyonlarindan olacak Mezopotamya'nin tanitim stratejisi ve eylem plani, Bakanlar Varank ile Ersoy'un katilimiyla düzenlenecek tanitim töreniyle duyurulacak 'GAP Bölgesi Turizm Odakli Tanitim ve Markalasma Projesi'yle, Güneydogu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm illerin bütüncül bir yaklasimla markalastirilarak, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olusturulmasi hedefleniyor.

GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi, Dicle, Karacadag ve Ipekyolu Kalkinma ajanslarinin is birliginde, Güneydogu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin zengin kültürel mirasini turizme kazandirma ve bölgesel kalkinmayi saglamak amaciyla baslatilan "GAP Bölgesi Turizm Tanitim ve Markalasma Projesi", "Mezopotamya" adiyla küresel bir kimlige dönüsüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, sayisiz medeniyete ev sahipligi yapan Anadolu topraklarindan, Türkiye'nin destinasyon odakli ilk bölgesel turizm markasi, "Mezopotamya" doguyor.

GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile Dicle, Karacadag ve Ipekyolu Kalkinma ajanslarinin is birliginde, Adiyaman, Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Sanliurfa ve Sirnak'in zengin kültürel mirasini turizme kazandirma ve bölgesel kalkinmayi saglamak amaciyla baslatilan GAP Bölgesi Turizm Tanitim ve Markalasma Projesi, "Mezopotamya" adiyla küresel bir kimlik kazanacak.

Açikhava müzesi görünümüyle sadece Türkiye'nin degil, tüm dünyanin en büyük turizm destinasyonlarindan biri olacak Mezopotamya'nin tanitim stratejisi ve eylem plani, Sanliurfa Arkeoloji Müzesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un katilimiyla düzenlenecek tanitim töreniyle duyurulacak.

"GAP Bölgesi Turizm Odakli Tanitim ve Markalasma Projesi" olarak baslatilan projeyle, bölgenin tüm illerinin bütüncül bir yaklasimla markalastirilarak, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olusturulmasi hedefleniyor.

- "Ilk"lerin ve "en"lerin bölgesi

Strateji kapsaminda bölgedeki 9 ilin kültürel degerlerinin yansitildigi bir logo hazirlanarak Mezopotamya'nin bir bölge olmaktan çok bir marka olarak konumlandirilmasi amaçlandi.

Topyekün bölgesel bir tanitimin hedeflendigi strateji kapsaminda, yerlesik hayatin ve uygarligin ortaya çiktigi, dünyanin birçok ilki ve enine ev sahipligi yapan Mezopotamya'yi "Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerine" dahil etmek nihai hedef olarak belirlendi.
Kaynak: AA