Meksika'da Pfizer/Biontech Asisinin 12 Yasindan Büyük Çocuklarda Kullanimina Onay

Meksika Sihhi Risklere Karsi Koruma Komisyonu (COFEPRIS), Pfizer/BioNTech tarafindan korona virüse karsi gelistirilen asinin 12 yasindan büyük çocuklarda kullanilmasina onay verdi. Pfizer/BioNTech asisi, Meksika’da çocuklar ve ergenler için onaylanan ilk Covid-19 asisi oldu.

Meksika'da Pfizer/Biontech Asisinin 12 Yasindan Büyük Çocuklarda Kullanimina Onay
Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda çok sayida ülkede asilama kampanyalari hiz kesmeden devam ederken, Meksika’dan Pfizer/BioNTech tarafindan gelistirilen Covid-19 asisinin 12 yasindan büyük çocuklarda kullanimina onay geldi. Meksika Sihhi Risklere Karsi Koruma Komisyonu (COFEPRIS) tarafindan dün aksam saatlerinde yapilan açiklamada, Pfizer/BioNTech asisinin acil kullanim kosullarinda degisiklik yapilmasina karar verildigi ve asinin, 12 yasindan büyük çocuklarda uygulanmasina onay verildigi kaydedildi. Açiklamada, ABD’li ilaç devi Pfizer’in 22 Haziran’dan bu yana kendilerine asi hakkinda bilgi verdigini ve yaptiklari analiz sonucunda asinin gerekli kriterleri karsiladiginin tespit edilerek, kullaniminin onaylandigini bildiren COFEPRIS, "Verilen bu acil kullanim yetkisi ile asi içeriginin 12 yas ve üstü kisilere uygulanmasi için gerekli kalite, güvenlik ve etkinlik gereksinimlerine uygun oldugunu onaylanmaktadir" ifadelerini kullandi.

Söz konusu açiklamanin ardindan Meksika Saglik Bakani Müstesari Hugo Lopez-Gattel Ramirez yaptigi açiklamada, Pfizer/BioNTech asisinin Meksika’da çocuklar ve ergenler için onaylanan ilk asi olduguna dikkat çekerek, "Meksika halkini daha fazla korumamiza izin veren bir gelisme" dedi.

Öte yandan COFEPRIS tarafindan 11 Aralik 2020 tarihinde, Pfizer/BioNTech Covid-19 asisinin Meksika’da kullanimina onay verilmis, fakat asinin sadece yetiskinlerde uygulanabilecegi belirtilmisti.

(Saim Sevinç/IHA)
Kaynak: İHA