Kurtarma Çalismalarinin Sürdügü Florida'da Acil Durum Ilani

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli binanin kismen çökmesi sonucu eyalet genelinde acil durum ilan edildi. Kurtarma çalismalarinin araliksiz bir sekilde devam ettigi binada enkaz altinda kalanlara ulasabilmek için yeralti otoparkindan tünel kaziliyor.

Kurtarma Çalismalarinin Sürdügü Florida'da Acil Durum Ilani
ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki sahil kasabasi Surfside’da kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma çalismalari 2. gününde de devam ediyor. ABD Baskani Joe Biden, eyalet genelinde acil durum ilan edilmesine yönelik karari onayladi. Böylece yerel yetkililerin çalismalarini desteklemek için federal düzeyde yardim saglanmasinin önü açildi. Çökme sirasinda binada kaç kisinin oldugu halen bilinmezken, ekipler enkaz altinda kalanlara ulasabilmek için yeralti otoparkindan tünel kazmaya basladi.

Enkazda ayrica cihazlarla dinleme yapildigi belirtildi.

Latin Amerika ülkelerinin disisleri bakanliklari ve konsolosluklari, binada kalan vatandaslarinin kayip durumda oldugunu açikladi.

Arjantin’den 9, Paraguay’dan 6, Venezuela’dan 6, Kolombiya’dan 6 ve Uruguay’dan 3 kisi hakkinda henüz bir bilgi yok. Kayip Paraguaylilar arasinda Paraguay Devlet Baskani Mario Abdo Benitez’in esi First Lady Silvana Abdo’nun kiz kardesi Sophia Lopez Moreira ve ailesinin bulundugu kaydedildi.

Öte yandan, dün binadaki çökme nedeniyle 1 kisinin hayatini kaybettigi ve 99 kisiden haber alinamadigi açiklanmisti.
Kaynak: İHA