Kocasindan Yillarca Gördügü Siddetin Senaryosunu Yazip Film Yapacak

Antalya’da bosanma asamasindaki esinin darp ve hakaretinden elektronik kelepçe ile kurtulan 1 çocuk annesi kadin, bosanmasinin ardindan özgürlügüne kavustu. Yeni bir hayat kurmaya baslayan kadinin hayali, yasadigi siddet dolu yillarin senaryosunu yazarak filme aktarilmasi.

Kocasindan Yillarca Gördügü Siddetin Senaryosunu Yazip Film Yapacak
Antalya’da yasayan 45 yasindaki Keziban A., 49 yasindaki Y.A. ile 29 yil önce bir arkadas ortaminda tanisti. Y.A., 5 ay sonra o dönem 17 yasinda olan Keziban A.’yi rizasi olmadan kaçirdi. Ilk günden iddiaya göre esinin baski ve siddetine maruz kalan genç kadin toplum baskisi nedeniyle ne ailesine geri dönebildi ne de polise basvurabildi. Evine alkollü olarak gelen ve kumar oynayan Y.A., kazancini vermedigi esini darp etti. Esine alkol sisesi, tabak, sandalye atan kizgin koca siddetin dozunu hep arttirdi. 2007 yilinda bir iki kez bosanma karari alan Keziban A., çocugunun kendisine gösterilmeyecegi tehdidiyle bosanma dilekçesini geri çekmek zorunda kaldi. Tüm siddet ve iftiralara çocugu için gögüs geren genç kadin namusuna dil uzatilinca kesin olarak ayrilmaya karar verdi. Keziban A., 2017 yilinda ailesini arayarak Antalya’ya geldi ve esi hakkinda bosanma davasi açti. Kas’ta görülen 3 durusmaya ragmen gözü yasli kadin, bosanamadi.

Antalya’da hatta gittigi Fethiye’de dahi esinin tehdit ve baskisina maruz kalan Keziban A., ölüm tehdidi almaya basladi.

Esinin ‘Ben kefenimle çiktim yola sen de kefenini giy’ sözleriyle Keziban A., daha da korkuya kapildi.

6 ay elektronik kelepçe takildi

Antalya Valiligi Siddeti Önleme ve Izleme Merkezinin (SÖNIM) devreye girmesiyle Antalya 2. Aile Mahkemesi’nde açilan davada, daha önce Fethiye Aile Mahkemesi’nin vermis oldugu uzaklastirma-koruma karari uyarinca Y.A.’ya elektronik kelepçe takilmasina karar verildi.

Kas’tan Antalya’ya çagrilan Y.A.’ya Kepez Ilçe Jandarma Komutanligi’nda elektronik kelepçe takildi. Elektronik kelepçenin 6 ay boyunca takili olacagi belirtilirken, gerek görülmesi halinde bu sürenin uzatilabilecegi bildirildi.



Kelepçe süresi dolunca korku yasadi

Kelepçe oldugu sürece Y.A., esine 600 metreden fazla yaklasamiyordu. Sürenin dolmasiyla birlikte Keziban A.’nin tek sigortasi olan elektronik kelepçe ünitesi elinden alindi.

Yeniden basvuru yapan Keziban A., aradan geçen 3 aylik sürede bir sonuca ulasamadi. Kelepçeden kurtulan Y.A.’nin ise yakinlari ve kendisi araciligiyla kadina telefondan tehditleri basladi.

Yeniden korku dolu günlerine dönen 1 çocuk annesi, baba ocagindaki evinin kapilarinin kilitlerini arttirdi, demir korkuluklar yaptirdi.

Kendi hayatini filme dönüstürecek

Aradan yaklasik 1 yil geçmesinin ardindan 4 yildir süren bosanma davasi sonuçlandi. Mahkeme, Y.A. ile Keziban A.’nin bosanmasina karar verdi. Karar sonrasi yeni soyadiyla yeni bir hayat düzeni kurmak isteyen Keziban Özkaya, vefat eden babasi ile birlikte daha önce hep planladiklari dizi çekimi için çalismalara giristi. Çanakkale’nin Karabiga ilçesine giderek filmde oynamak isteyen 3 çocugun hayalini gerçeklestirmek için 3 Afacan Barboros’un Sirri isimli çocuk filminin yapimciligini yapti. Ardindan tekrar Antalya’ya dönen Keziban Özkaya, su anda kendi yasamini konu alacak filmin senaryosunu hazirlamaya basladi.



“Çok sükür bosanabildim”

Ilk bosanma davasi karari aldigindan bu yana 14 yil geçtigini anlatan Özkaya, “Çok sükür 14 sene sonra bosanabildim. Su anda mahkemelerimiz devam ediyor. Baska davalarimiz var kendisiyle ancak bosandigim için özgürüm artik. Hala ulasmaya çalisiyor ama o kadar problem degil artik. Çünkü devletim sahip çiktiktan sonra biraz geri adim atti. Daha önce kuafördüm. Bosanma asamasinda 3 tane salonum vardi kapatmak zorunda kaldim. Meslegimle ilgili baska yerlerde çalistim” dedi.



“Hayalim, 14 sene boyunca yasadigim olaylari filme aktarmak olacak”

Çocuklugundan bu yana film çekme hayali tasidigini dile getiren Özkaya, “Ailemle tiyatro ve aile dizileriyle büyüdük. Su anda Türkiye’de pek aile dizisi yok, çocuk filmi olmadigi için, bunlari çekmek istiyordum. Ilk filmimi de çektim. 3 tane çocugumuzun hayalini gerçeklestirdik. Karabiga Belediye Baskanimizin bize çok destegi oldu. Hem çocuklarimizi hem benim gibi ekipte magdur olan kisilere destek sundu. Bundan sonraki hayalim, 14 sene boyunca yasadigim olaylari filme aktarmak olacak. Yeri geldi kaçtim, yeri geldi siddet gördüm. Bunlari kaleme aldik zaten. Siddete maruz kalan filmini çekecegiz. Benim gibi siddet gören bir sürü kadin var, onlari da birlestirdik. Güzel bir proje yapmak istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA