Ilk Kez Hindistan'da Görülen Delta Varyanti, Arap Ülkelerini Yeni Tedbirler Almaya Sevk Etti

Yen tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Hindistan'da görülen yeni mutasyonu (Delta varyanti), Arap ülkelerinde endiseye neden oldu.

Asilanma orani yüksek olmasina ragmen Tunus, Umman ve Kuveyt'te vaka sayilarinda yasanan artis, bu ülkeleri yeni tedbirler almaya yöneltti.

Tunus Saglik Bakanligi, ülkede tespit edilen Delta varyanti vaka sayisinin artmasi nedeniyle eyaletlerde kapanmaya gitme ve vakalarin yüksek oldugu illerde izolasyon merkezlerinin insa edilmesi gibi kararlar aldi.

Saglik Bakani Fevzi Mehdi, alinan tedbirleri uygulama konusunda gevseklik gösterilmesi nedeniyle vakalarda artis yasandigini kaydetti.

Saglik Bakanliginin verilerine göre ülkede, toplam can kaybinin 14 bin 406'ya, vakalarin 395 bin 362'ye, iyilesenlerin 342 bin 598'e çiktigi ifade ediliyor.

-Umman

Umman Saglik Bakani Ahmed es-Saidi, dün yaptigi açiklamada, ülkenin içinden geçmekte oldugu yeni virüs dalgasinin su ana kadar kaydedilenin en kötüsü oldugunu söyledi.

Ülkede salginin yayilmasina engel olmak için 20 Haziran'dan baslamak üzere bir sonraki emre kadar 20.00 ila 04.00 arasinda sokaga çikma yasagi ilan edildi.

Son verilerle birlikte ülkede 2 bin 848 kisi hayatini kaybetti, 256 bin 542 kisi virüse yakalandi, 224 bin 77 kisi ise iyilesti.

-Kuveyt

Kuveyt makamlari, iki gün önce, ticaret merkezleri, lokanta ve kafelere sadece asi olanlar ile asidan muaf olanlarin girmesi yönünde alinan kararin uygulanmasi için güvenlik güçlerinin görevlendirildigini açikladi.

Söz konusu kararin, Delta varyantinin ülkede görülmesinden 10 gün sonra alindigi ifade edildi.

Ülkede son verilere göre 1903 kisi virüs nedeniyle hayatini kaybetti, 346 bin 560'ni virüse yakalandi, 326 bin 102 kisi ise iyilesti.

Kaynak: AA