Fransiz Le Monde Gazetesinden Türk SIHA'lari Için 'Yok Satiyor' Yorumu

Fransiz Le Monde gazetesi, Türkiye’nin ürettigi silahli insansiz hava araçlarinin (SIHA) "yok sattigini" yazdi.

Gazetenin haberinde, Türkiye’nin son yillarda askeri endüstrisini insansiz hava araci üretmeye yönelttigi ve ihracatini gün geçtikçe artirdigi belirtildi.

Suriye, Libya ve Daglik Karabag’da kullanilarak basarili olduklari görülen Türk insansiz hava araçlarinin "yok sattigi" ifade edilen haberde, bu araçlarin eski Sovyet ülkelerinde talep gördügü bildirildi.

Haberde, Baykar sirketi tarafindan üretilen, "pahali olmayan ve etkili" silahli insansiz hava araçlarinin 2020’de kullanildigi 3 çatisma bölgesinde tanklari, zirhli araçlari, mühimmat depolarini ve hava savunma sistemlerini vurarak çatismanin seyrini degistirdigi vurgulandi.

Türkiye’nin 10 yildan kisa sürede ABD, Israil ve Çin gibi önde gelen SIHA üreticilerinin arasinda yer aldigi kaydedilen haberde, en fazla talep gören Bayraktar TB2’nin düsman kuvvetlerinin konumuna dair bilgi toplayabildigine, savas uçaklarini hedefe yönlendirebildigine ve tasidigi 4 lazer güdümlü füze sayesinde kendi saldirilarini düzenleyebildigine isaret edildi.

Gazetenin haberinde, Türk SIHA'larinin saldirilarinin Suriye ve Libya’da pahali ve agir Rus Pantsir uçaksavar sistemleri ile Ermenistan’daki Rus Iskender füzelerini felce ugratarak sasirtici sonuçlar aldiginin alti çizildi.

Kaynak: AA