Fas Disisleri Bakani Burita, Libya Seçimlerinin Mesruiyet Için Önemli Asama Oldugunu Söyledi

Fas Disisleri Bakani Nasir Burita, Libya'da 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan seçimlerin, ülkede mesruiyetin tesisi için önemli bir asama oldugunu kaydetti.

Burita, resmi temaslarda bulunmak üzere baskent Rabat'a gelen Libya Temsilciler Meclisi Baskani Akile Salih ile ortak basin toplantisi düzenledi.

Yapilacak baskanlik ve parlamento seçimlerinin, mesruiyetin tesisi ve Libyalilarin kendilerini temsil edecek kisi ve kurumlari seçmesi bakimindan önemli bir asama oldugunu belirten Burita, ülkesinin, basta Temsilciler Meclisi olmak üzere Libya'daki tüm mesru kurumlarla irtibat halinde olduguna isaret etti.

Seçimlerin, yeni dönemin en önemli hedefi olmasi gerektigini vurgulayan Burita, Libya'nin bütünlügü ve istikrarinin, birinci derecede Fas'i ilgilendirdigini dile getirdi.

Burita, Libya'nin kendi gerçekliginden kaynaklanmayan ve disaridan dayatilan çözümlerin basarili olmasinin mümkün olmadigini sözlerine ekledi.

Akile Salih ise Fas'in, Libya krizinin çözümü için yürütülen çalismalarda merkezi bir rol oynadigini ve uluslararasi camiada da etkin oldugunu ifade etti.

BM öncülügünde, farkli siyasi ve sosyal kesimleri temsilen seçilen 75 kisi ile yürütülen Libya Siyasi Diyalog Forumu, ülkede 24 Aralik 2021'de genel seçimlere gidilmesini kararlastirmisti. Ayrica seçimlerin anayasal temelini görüsmek üzere "Siyasi Diyalog Forumu Hukuk Komitesi" kurulmustu.

Birlesmis Milletler (BM) ve Almanya himayesinde 23 Haziran'da düzenlenen Libya konulu Ikinci Berlin Konferansi'nin sonuç bildirgesinde de seçimlerin öngörülen sekilde yapilmasi gerektigi belirtilmisti.

Kaynak: AA