Baskentte Gençlerden Kovid-19'La Mücadelede Asilama Uygulamasina Yogun Ilgi

Kovid-19'la mücadele kapsaminda asilama uygulamasina gençler ilgi gösteriyor.

Randevu alarak Ankara Sehir Hastanesine gelen 18 yas üstü arasindakiler, bilgilendirme ve onam formunu imzalamasinin ardindan saglik görevlilerince yönlendirildigi alanlarda Kovid-19 asisinin birinci dozunu yaptirdi.

19 yasindaki Ece Çelikkol, dün internet üzerinden randevu aldigini belirterek, "Bence herkes asi olmali. Sonuçta tip su an bunu öneriyorsa güvenmemiz, mutlaka herkesin asi olmasi ve korunmamiz gerektigini düsünüyorum." dedi.

21 yasindaki Asli Cansu Bora, asi randevu sisteminin açilmasinin ardindan basvuru yaptigini belirterek, "Tabii ki asinin yan etkilerinden ben de korktum ama bunu asmamiz için hepimizin asi olmasi gerekiyor. Bunun bilincinde bir vatandas olarak hemen geldim." diye konustu.

22 yasindaki Asilhan Kiran da "Kovid-19'u atlatmistim. 6 ay sonra asi olabilecegim söyleniyordu. Asi hakki olunca randevumu aldim." ifadesini kullandi.

Ankara Sehir Hastanesinde Kovid-19 asi uygulamasi için ayrilan 5 binadaki 130 odada hafta içi günlük 28 bin, hafta sonu ise günde yaklasik 35 bin doz asi yaptiriliyor.

Kaynak: AA