Ankarali Otomotiv Sirketi Karba Ile Kamaz Arasinda Is Birligi Anlasmasi Imzalandi

Ankara'da araç üstü ekipman üreten Karba Otomotiv ile Rusya'nin en büyük agir ticari araç üreticisi Kamaz arasinda is birligi anlasmasi imzalandi.

Ankara Sanayi Odasindan (ASO) yapilan açiklamaya göre, Karba'nin Ankara fabrikasinda gerçeklesen imza törenine, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov da katildi. Is birligi anlasmasi, Karba Otomotiv Yönetim Kurulu Baskani Musa Ertunç ile Kamaz Yönetim Kurulu Baskani Sergey Kogogin tarafindan imzalandi.

ASO Baskani Nurettin Özdebir, törende yaptigi konusmada, iki ülke arasindaki ekonomik iliskilerin daha büyük hacme ulasabilecegine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Ülkemizde yan sanayi oldukça gelisti. Rusya'da gördügüm en büyük eksiklik yeteri kadar yan sanayi firmasi olmayisi. Bu anlamda Türkiye, binek araçtan kamyonlara kadar Avrupa'daki global üreticilerin en büyük tedarikçilerinden birisi. Kamaz da Tataristan'in en büyük üreticilerinden bir tanesi. Kamaz burada katalizör olursa güzel is birlikleri çikartabilecegimizi düsünüyorum."

Tataristan'daki araçlarin yedek parçalarini Ankarali sanayiler olarak üretmeye hazir olduklarini da vurgulayan Özdebir, "Üst yapilariyla ilgili her türlü ortak faaliyetlerde bulunabiliriz. Yalnizca iki ülke için degil, Afrika'dan Orta Asya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya kadar çok güzel isler yapabilecegimize inaniyorum. Karba ve Kamaz'la baslayan bu is birligi iki ülke arasindaki is hacmini daha da arttiracaktir." ifadelerini kullandi.

Konusmalardan sonra is birligi anlasmasi imzalandi. Anlasmayla Karba, Kamaz tarafindan üretilen kamyonlari, yeni nesil itfaiye araçlari, çöp toplama ve belediye hizmet araçlarina dönüstürecek. Ilk etapta yillik 2 bin, daha sonra yillik 6 bin araç üretilecek ve basta Tataristan olmak üzere Rusya'nin tüm bölgelerindeki belediyelerin ihtiyaçlari karsilanacak.

Minnihanov ve beraberindeki heyet, daha sonra Karba Otomotiv'in üretim tesislerini gezerek çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Kaynak: AA