'1000 Meslek Liseli Sanatsal Etkinliklerle Bulusuyor' Ödülleri Verildi

Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklesen ödül törenine; Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ferman Akbulut, Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürü Aslan Korkmaz, sube müdürleri, okul yöneticileri, ödül alan ögrenciler, Mugla Güzel Sanatlar Lisesi danisman ögretmen ve ögrencileri katildi.

'1000 Meslek Liseli Sanatsal Etkinliklerle Bulusuyor' Ödülleri Verildi
Bakanlik tarafindan zoom üzerinden 81 ilde es zamanli olarak yapilan ödül törenine, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ve Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, Milli Egitim Bakan Danismani Aylin Sengün Tasçi katildi.

‘Mesleki Egitimde 1000 Okul’ projesi kapsaminda somut adimlar atildigini ve atilmaya da devam edilecegini belirten Bakan Ziya Selçuk, “81 ilde güzel sanatlar liselerimizdeki gönüllü ögrencilerimiz ve ögretmenlerimizin rehberliginde, büyük bir akran dayanismasi örnegi sergilendi. 1000 okuldaki ögrenci arkadaslarina çevrim içi ortamda müzik ve resim alaninda bilgi ve birikimlerini aktardilar. Bu etkilesimde 92 güzel sanatlar lisesinden, 996 mesleki ve teknik lisesine yol açilmis oldu. Böylece 7000 mesleki ve teknik lisesi ögrencimiz, müzik ve resim alanlarinda, özel bir egitim almis oldu” dedi.

Bakan Ziya Selçuk’un konusmasinin ardindan ‘1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Bulusuyor’ yarismasinda görsel sanatlar alaninda 81 ilde dereceye giren ögrencilerin eserlerinden olusan slayt izlendi.

Toplanti salonunda yüz yüze devam eden ödül töreninde ise müzik alaninda il birincisi olan Yatagan Sehit Engin Yalçin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencisi Bertan Demiral, türkülerini seslendirdi.

Törende konusan Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, “Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi, salgin döneminde baslamis ve yine salgin döneminde faaliyet göstermis bir proje olmasina ragmen sahada karsiligini bulmus; sube müdürleri, ilçe müdürleri, okul müdürleri ve ögretmenler sayesinde etkin bir sekilde yürütülmüstür. Mesleki egitimdeki ögrencilerimizin farkli beceriler kazanmasini saglamak ve onlara farkli pencereler açmak gayesiyle proje kapsaminda ‘1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Bulusuyor’ etkinligi basariyla gerçeklestirilmistir. Projesi kapsaminda yer alan toplam 16 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde ögrenim gören sanata egilimli ögrenciler; Mugla Güzel Sanatlar Lisesi resim/müzik bölümünde ögrenim gören gönüllü ögrenciler ve danisman ögretmenlerin rehberliginde birbirinden güzel sanatsal etkinlikler gerçeklestirdiler” dedi.

Törende, Mesleki Egitim Genel Müdürlügümüz koordinesinde “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Bulusuyor Yarismasi”nda dereceye giren ögrenciler ile etkinliklerde görev alan Mugla Güzel Sanatlar Lisesi ögretmen ve ögrencilere basari belgeleri ve ödülleri, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay tarafindan verildi.

Kaynak: İHA