Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, Partisinin Sirnak Il Kongresi'ne Katildi

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, partisinin Sirnak Il Baskanligi 1. Olagan Kongresi'ne katildi.

Erbakan, bir otelin konferans salonunda gerçeklestirilen kongrede yaptigi konusmada, kentin geçmiste çok sancili dönemlerden geçtigini, halkin vatanina, ülkesine bagli bir sekilde topraklarini terk etmeyip bütün olumsuzluklara, zorluklara ragmen ayakta kaldigini söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarindan birinin genç issizler oldugunu ifade eden Erbakan, ülkede 1,5 milyon üniversite mezunu gencin issiz oldugunu savundu.

Türkiye'deki toplam issiz sayisinin 10 milyonu astigini öne süren Erbakan, söyle konustu:

"Avrupa'da birçok ülkenin nüfusundan fazla issizimiz var. Sadece 2020 yilinda 40 bin 700 sirket kapandi. Bu, nereden baksaniz 1 milyon insanin issiz, assiz ve ekmeksiz kalmasi demek. Issizligin hangi noktaya geldiginin bir ispati da bu. Bosta gezen gençlerin orani yüzde 29. Yine bakiyorsunuz, vatandaslarin bankalara olan borçlari 2002 yilindan bugüne 150 misli artis göstermis. Biz burada siyaset degil, matematik yapiyoruz."

Türkiye'nin her açidan kurtulusunun milli görüs geleneginde oldugunu savunan Erbakan, bunun için var güçleriyle çalismaya devam edeceklerini kaydetti.

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut baskan Sabri Tatar, tekrar il baskanligina seçildi.

Kongreye, Genel Baskan Yardimcisi Zafer Emanetoglu, partinin Siirt, Batman, Hakkari, Mardin, Sanliurfa il temsilcileri ile sivil toplum kuruluslari temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA