Türkovac Asisina 'Ergenekon'dan Çikis Tablosu' Yapti

Kayseri Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Mümtaz Hacipasaoglu, Türkovac asisiyla ilgili anlamli bir çalisma yapti. Yaptigi çalismayla ilgili açiklamalarda bulunan Mümtaz Hacipasaoglu, “Ergenekon’dan çikis tablosunu örnek aldim” dedi.

Türkovac Asisina 'Ergenekon'dan Çikis Tablosu' Yapti
Kayseri Tarim Il Müdür Yardimcisi Mümtaz Hacipasaoglu, Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nde yapilan, su anda çalismalari devam eden ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan adi açiklanan Türkovac asisiyla ilgili anlamli bir çalisma yapti. Kayseri’de üretilen koronavirüs asisinin isminin Türkovac olarak açiklanmasindan sonra çok mutlu oldugunu söyleyen Mümtaz Hacipasaoglu, “Arkadaslar ile aramizda amatör photoshop çalismalari yapiyoruz. Son dönemde de gündem de olan koronavirüs ile ilgili ilimiz Kayseri’de yapilan çalismalar da bizi heyecanlandiriyor. Cumhurbaskanimizin koronavirüs asisinin adini da ‘Türkovac’ olarak açiklamasi, kendi üniversitemiz yani Erciyes Üniversitesinde üretiliyor olmasi ve dünyada asi ile ilgili çalisma yapan 6 ülkeden biri olmamiz hasebiyle heyecanlandik, çok sevindik. Bizi asinin ismi de çok heyecanlandirdi. Biz bu milletin evladi olmaktan seref duyuyoruz ve Kayserili olmaktan da gurur duyuyoruz. Hem bu memleketin bir evladi olarak asiyla ilgili çalisma içerisinde olan 6 ülkenin içerisinde olmamiz hem de bir Kayserili olarak Erciyes Üniversitemizde bu üretimin yapilmasi, kendi bilim adamlarimiz tarafindan bu çalismanin yapilmasi ve üretilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.

Asinin isminin açiklanmasindan sonra bir photoshop çalismasina basladigini ve bu çalismada Ergenekon’dan çikis tablosunu örnek aldigini ifade eden Hacipasaoglu,“Bende bu vesile ile bir photoshop çalismasi yaptim. Ergenekon’dan çikis tablosunu örnek aldim. Ergenekon tablosu bildiginiz üzere Türklerin Ergenekon’dan çikisi ve dünyaya yayilisini simgeler. Bende bastaki komutanin ‘tugu’nu silip oraya siringa koydum. Yol gösteren Kurt’un altina ‘Türkovac’ yazisini yazdim. Arka daglarini da Erciyes dagi olarak belirledim. Altina da kovid asisi Türkiye’den diye yazdim. Arkadaslara da espri mahiyetinde paylastim. Bu paylasimin sonunun böyle olacagini tahmin etmiyordum. Yüzlerce, binlerce paylasim olmus. Buda tabi ki bizi mutlu etti. Bu vesile ile asinin çalismasini yapan basta Aykut Darendelioglu hocamiza, hizmetleri geçen bütün bilim adamlarimiza ve Erciyes Üniversitesi’nin bütün imkanlarini seferber eden ve gecesini gündüzüne katarak çalisan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalis’a çok tesekkür ediyorum. Allah yardimcilari olsun. Hepimiz asi olmadigimiz sürece bu pandemiden kurtulamayiz. Onun için milli seferberlik ruhu ile milletimizi asi olmaya çagiriyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA