Türkiye'den Libya'ya Düzenli Ro-Ro Seferleri Basladi

Karanfil Group Üst Yöneticisi Fatih Sari: 'Kurdugumuz hat ve seferler sayesinde direkt 4 günde Libya'da olabilecegiz. Bu sayede Türk üreticilerine, sanayicisine ve ihracatçisina ciddi avantaj saglayabilecekleri bir firsat sunmus oluyoruz'

Karanfil Group sirketlerinden KRN Lines, ikili ticaret hacminin artirilmasi amaciyla, bugüne kadar sadece deneme amaçli gerçeklestirilen Ro-Ro seferleri düzenli olarak yapilmaya baslandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye ile Libya arasindaki yakinlasma her alanda meyvelerini veriyor. Türkiye'den Libya'ya yönelik daha önce düzenli olarak gerçeklestirilemeyen Ro-Ro seferleri kalici olarak baslatildi.

KRN Lines, Türkiye'nin Libya ve Afrika'ya yönelik ihracatini artiracak bir yenilige imza atti. Iki ülke arasinda deniz tasimaciligi ve anahtar teslim lojistik çözümleri sunan, Karanfil Group'un 35 yili askin tecrübesini ve Libya'daki deneyimini tasiyan KRN Lines, Türkiye'den Libya Misurata Limani'na ilk seferini gerçeklestirdi.

Istanbul Ambarli Limani'ndan yola çikan ilk gemi, Akçansa Limani'na ugramasinin ardindan Misurata'ya ulasti.

Direkt Ro-Ro ve konteyner servisi yapan KRN Lines, temmuz ayi itibariyla filosuna katacagi yeni konteyner gemiler sayesinde iki ülke arasinda haftalik düzenli konteyner hat servisine baslamayi planliyor.

Istanbul, Kocaeli, Samsun, Izmir, İçel ve Iskenderun limanlarindan Libya Misurata'ya direkt Ro-Ro ve konteyner tasimaciligi gerçeklestirecek sirket, yeni konteyner gemilerle iki ülke arasinda haftalik düzenli konteyner hat servisine baslamayi hedefliyor.

KRN Lines, yürür ve çekilebilir araçlar, is makinesi, dorse, treyler, tank, tüm konteyner çesitleri gibi tasiyacagi yüklerle Türkiye ile Libya ve Türkiye ile Afrika arasindaki ticaret hacminin artmasina katki saglamayi amaçliyor.

- "Kurdugumuz hat ve seferler sayesinde direkt 4 günde Libya'da olabilecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Karanfil Group Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Sari, "Kurdugumuz hat ve seferler sayesinde direkt 4 günde Libya'da olabilecegiz. Bu sayede Türk üreticilerine, sanayicisine ve ihracatçisina ciddi avantaj saglayabilecekleri bir firsat sunmus oluyoruz. Daha kisa sürede ve daha uygun fiyatlarla ürünlerini Libya'ya ve oradan Afrika'ya sunabilecekleri bir hat sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye ile Libya arasinda Ro-Ro seferlerinin daha önce denendigini ancak devamlilik saglanamadigini kaydeden Sari, halihazirda Istanbul, Gemlik, Izmir ve İçel limanlarindan Libya'nin Misurata, Tripoli, Al Khoms ve Bingazi limanlarina konteyner servislerinin bulundugunu belirtti.

Sari, sunlari kaydetti:

"Düzenli konteyner servisi disinda düzenli Ro-Ro ve kargo seferlerini ilk kez biz gerçeklestiriyoruz. Misurata limani ile basladik. Türkiye'den Istanbul Izmir, İçel, Iskenderun, Kocaeli ve Samsun limanlarindan düzenli seferlerimiz gerçeklesecektir. Karanfil Group'un 35 yili askin deneyimi sayesinde Türk denizciligini daha ileri götürecek projelere imza atmaya devam edecegiz. Düzenli Ro-Ro ve kargo seferleri, basta Libya olmak üzere tüm Afrika'ya yönelik ticaretimizi artiracak. Ayni zamanda iki ülke arasinda her geçen gün ileri giden iliskilere de katki sunacak. Türk denizciligini daha da ileri götürme yolunda yeniliklere imza atmaya devam edecegiz."

Sari, Libya'ya yönelik düzenli Ro-Ro ve kargo seferlerinin hem savas öncesinde hem de savas döneminde zaman zaman denendigini ancak kalici olamadigini belirtti.

Bugüne kadar sadece projelere göre yapilan seferlerin mevcut oldugunu belirten Sari, sözlerini söyle sürdürdü:

"Halbuki Italya, Fransa ve Ispanya üzerinden bugüne kadar çok kez düzenli Ro-Ro seferi yapildi Libya'ya. Türkiye'den Libya'ya giden yürür araç ve is makineleri ancak Italya üzerinden aktarmali gidiyor ve bu islem çok uzun sürüyor. Kurdugumuz hat ve seferler sayesinde direkt 4 günde Libya'da olabilecegiz. Bu sayede Türk üreticilerine, sanayicisine ve ihracatçisina ciddi avantaj saglayabilecekleri bir firsat sunmus oluyoruz. Daha kisa sürede daha uygun fiyatlarla ürünlerini Libya'ya ve oradan Afrika'ya sunabilecekleri bir hat sunuyoruz."
Kaynak: AA