Sinop'ta Görme Engelli Taklidi Yapan Kadin Dilenci Suçüstü Yakalandi

Sinop’ta il disindan gelerek gözüne gözlük takip eline aldigi sopa ile görme engelli numarasi yapip yardim dilenen 2 kadin, polis tarafindan suçüstü yakalandi. Polisi görünce panige kapilan kadinlar suçlamalari reddederek dilenci olmadiklarini, kente gezmeye geldiklerini savundu.

Sinop'ta Görme Engelli Taklidi Yapan Kadin Dilenci Suçüstü Yakalandi
Samsun’un Bafra ilçesinden geldigi ögrenilen 2 kadindan biri yanindaki arkadasinin görme engelli oldugunu, tedavi için paraya ihtiyaçlari bulundugunu söyleyerek, kentteki esnaflari tek tek gezip para toplamaya basladi.

Kadinlarin durumlarindan süphelenen esnaflar olayi polise bildirdi. Polis ekipleri tarafindan takibe alinan 2 kadin, dilenmek için girdigi dükkanda suçüstü yakalandi. Polisleri görünce panige kapilan kadinlar, dilenci olmadiklarini ve geziye geldiklerini savundu. Haklarindaki suçlamalari reddeden kadinlar, sikayet edilen sahislarin kendileri olmadigini, yanlislik yapildigini ve yanindaki arkadasinin da görme engelli olmadigini, bacagi agridigi için baston kullandigini söyleyerek yanlislik yapildigina dair polisi ikna etmeye çalisti. Yapilan incelemeler sonucu sahislarin kente bir araçla birakildigi ve günübirlik dilencilik yaptigi tespit edildi.

Durumun zabita ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, uzun ugraslar sonucu sahislarin kimliklerini alarak Kabahatler Kanunu’na göre idari islem yapti. Kadinlar, tekrar yasadiklari kente dönmeleri konusunda uyarilarak serbest birakildi. Serbest birakilan kadinlar bölgeden hizla uzaklasti.
Kaynak: İHA