Schneider Electric, 'En Iyi 25 Tedarik Zinciri Ödülleri'nde 4'Üncü Sirada Yer Aldi

Schneider Electric Tedarik Zinciri Direktörü Mourad Tamoud: 'Tedarik zinciri alanindaki meslektaslarimizdan dünya çapinda böylesine takdir görmek gerçekten gurur verici. Tedarik zinciri stratejimiz olan STRIVE sayesinde zor bir yilda dayaniklilik göstermeyi basardik' '2050'ya kadar net sifir karbonlu tedarik zinciri hedefimiz dogrultusunda operasyonlarimizi daha da karbonsuzlastirmak ve tedarikçilerimizin de benzer sekilde karbonsuzlasmasi için yogun çalisma yürütüyoruz'

Schneider Electric, Gartner'in "En Iyi 25 Tedarik Zinciri Ödülleri"nde 4'üncü sirada yer aldi.

Schneider Electric'ten yapilan açiklamaya göre, sirket, listede 6'nci kez yer almayi basararak tedarik zinciri operasyonlarini güçlendirme ve dijitallestirme yönündeki tutarli çabalarinin altini bir kez daha çizdi.

Verilen bilgiye göre, Schneider'in listeye girmeyi basarmasi son derece zor bir yilda gerçeklesti. Dünyanin dört bir yaninda tedarik zinciri yöneticileri, pandeminin neden oldugu aksakliklarin yani sira hava durumuyla baglantili bir dizi felaketle ve baska aksakliklarla yol almak zorunda kalarak operasyonlarini, yerlesik çalisma biçimlerini yeniden düsünmeye ve hizla degisen kosullara yanit verme konusunda ayni hizda uyum saglamaya ihtiyaç duydu.

Gartner'in yillik siralamasi, tedarik zinciri liderlerini tespit ederek en iyi uygulamalarini ön plana çikarirken, özellikle de entegre amaç odakli kuruluslar, müsteri odakli dönüstürücüler ve dijitali önceliklendiren tedarik zincirleri seklindeki üç makro egilime uyum gösteren tedarik zincirleri takdir ediliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Schneider Electric Tedarik Zinciri Direktörü Mourad Tamoud, "Tedarik zinciri alanindaki meslektaslarimizdan dünya çapinda böylesine takdir görmek gerçekten gurur verici. Tedarik zinciri stratejimiz olan STRIVE sayesinde zor bir yilda dayaniklilik göstermeyi basardik. 2050'ya kadar net sifir karbonlu tedarik zinciri hedefimiz dogrultusunda operasyonlarimizi daha da karbonsuzlastirmak ve tedarikçilerimizin de benzer sekilde karbonsuzlasmasi için yogun çalisma yürütüyoruz." ifadelerini kullandi.

- Schneider Electric, Corporate Knights tarafindan dünyanin en sürdürülebilir kurumu kabul edildi

Verilen bilgiye göre, Schneider Electric, bu yilin basinda Corporate Knights tarafindan "dünyanin en sürdürülebilir kurumu" kabul edildi ve ESG taahhütlerini hizlandirarak müsterileri ve is ortaklari ekosistemiyle birlikte karbondioksiti azaltmak için 2025 yilina yönelik iddiali hedeflerini açikladi.

Bu taahhüdün bir parçasi olarak Schneider Electric, tedarik zincirinin karbon ayak izini azaltmayi amaçlayan Sifir Karbon Projesi'ni yakin geçmiste baslatti. Sirket, bu inisiyatif kapsaminda Schneider Electric'in karbon emisyonlarinin yüzde 70'ine karsilik gelen ilk 1.000 tedarikçisinden operasyonlarindaki karbondioksit emisyonlarini 2025'e kadar yariya indirmeleri için taahhüt vermelerini isteyecek.

Schneider Electric'in Lexington, Kentucky'deki üretim tesisi de Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafindan bir 4. Endüstriyel Devrim (4IR) Gelismis Deniz Feneri olarak kabul edildi. Lexington tesisi, 4IR teknolojilerini yüksek ölçekte ve bugüne kadar kanitlanmis faydalarla uyguladigi için bu ödülü alan 3. Schneider Electric fabrikasi oldu.

Kaynak: AA