Saldiriya Ugrayan IHA Muhabiri Aksener'i Yalanladi

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in kaçak çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, Lütfü Türkkan’in Uslu ve babasini aradigina dair kurdugu cümleleri yalanladi.

Saldiriya Ugrayan IHA Muhabiri Aksener'i Yalanladi


IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener önceki gün partisinin Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki kaçak çiftliginin yikimi sirasinda görüntü alirken darp edilen IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yönelik saldiri ile ilgili soru üzerine, Lütfü Türkkan’in gazeteciyi ve babasini arayarak özür diledigini söyledi.

Aksener, "Bununla ilgili tweet atti. Ilgili kisi mahkemede" dedi.

"Siz aileyi aradiniz mi?" sorusu üzerine Aksener, "Ben niye arayacagim aileyi kardesim. Benimle ne alakasi var? Ilgili arkadasimiz aileyi aradi, babasini aradi, amcasini aradi, sahsini aradi. Dövdügü iddia ettigi kisi suan itibariyle tutuklu" dedi.



"Kimse aramadi"

IHA muhabiri Mustafa Uslu ve baba Salim Uslu ise henüz kendilerini kimsenin aramadigini söyleyerek, yapilan açiklamayi yalanladi. Açiklamalarda bulunan Uslu, “IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Hanimefendi Lütfü Bey’in beni, babami arayip özür diledigini söylemis. Bunu üzüntüyle ögrendim. Çünkü Lütfü Bey tarafindan ne ben arandim, ne babam arandi. Ben bunu ilk gün de söylemistim; Lütfü Bey hastaneye 2 kisi yönlendirmis ve hastanedeki kisiler, ben onlarin samimiyetine de inanmiyorum artik, bana saldiran sahislarin kendilerinden olmadigini, sahislari tanimadiklarini ve disaridan birileri olduklarini söylemislerdi. Daha sonra ise bana saldiran sahislardan bir tanesinin Lütfü Bey’in yegeni, bir tanesinin soförü, bir tanesinin de çiftlik çalisani oldugu ortaya çikti. Ben, Lütfü Bey’in genel müdürü tarafindan benden dilenen özrün, samimiyetine inanmiyorum. Tamamen oraya ört pas etmeye geldiler. Daha sonra ise gerçek ortaya çikinca kimse kimseyi aramadi. Ilk gün Lütfü Bey amcamla görüsmüs. Burada bir yanlislik var, onu düzeltmem gerekiyor. Babamla görüsmemis, amcamla görüsmüs ve sosyal medyasindan paylastigina göre de babamla görüstügünü yazmis. Bizimle herhangi bir görüsme gerçeklestirmedi. Beni IYI Parti’nin basinindan birisi aradi. Geçmis olsun dileklerini iletti. Onun da gerçekten basin mensubu oldugu için benim ugradigim saldiridan üzüntü duydugunu düsünüyorum. Yoksa Lütfü Bey ne beni aradi, ne babami aradi. Herhangi bir sey yok” dedi.



“Ömrümün sonuna kadar bunun iziyle yasayacagimi ögrendim”

Konunun takipçisi olacaklarini belirten Uslu, "Bu konu kapanmis degil. Çünkü yüzüme aldigim darbe sonucunda yanagimda açilan yarik bir süre sonra geçecek ama ben ömrümün sonuna kadar bunun iziyle yasayacagimi ögrendim. Hayatimin sonuna kadar o günü hatirlatacak bir izle yasayacagimi ögrendim. Doktorlara gidecegiz, baska bir çare arayacagiz. Ama doktorun bana söyledigi; ‘Ne yaparsak yapalim, nereye gidersen git, senin yüzünde iz kalacak’ dedi.

Yani unutturamayacaklar, ben unutamayacagim o günü. Hala düsündügüm zaman tüylerim diken diken oluyor. Geceleri iki gündür uyuyamiyorum agrilarimdan dolayi. Gözümü kapattigim an, o ani tekrar yasiyorum. Iki gündür gözüme uyku girmedi. Bu saatten sonra zaten Lütfü beyden veya herhangi birisinden alacagim özrü ben samimi olarak bulmuyorum. Yapilan açiklamayi da talihsiz bir açiklama olarak buluyorum” diye konustu.



“Ben evladimi o halde gördüm, canim yandi”

Adalete sigindiklarini vurgulayan baba Salim Uslu ise “Meral Hanim ve Lütfü Bey; ‘Biz babasiyla konustuk’ demisler. Ne hastanede, ne de evde kimse beni aramadi. Sag olsun ziyaretçilerimiz var. Onlarin da aramalarini beklerdik ama yapmadilar. Biz sikayetçiyiz ve sikayetimizin de sonuna kadar arkasindayiz. Burasi dag basi degil, Türkiye Cumhuriyeti. Kimse kimseyi darp edemez. Öyle güle güle, elini kolunu sallaya sallaya da gidemez. Biz yüce adalete siginiyoruz. Kimse kimseden üstün degil. Vekil de olsa, millet de olsa herkes esittir. Ben evladimi o halde gördüm, canim yandi. Ben kalp hastasiyim. Nasil dayanacagim? Parayla satin alinir mi bu? Ben çocugumun dügününü yapmak için canla, basla çalisacagim, kit kanaat geçinecegim, sen benim çocugumu darp ettireceksin. Ben kimseyle anlasmadim. Ilk gün kardesimle diyaloga geçmissiniz, o da gereken cevabi vermis. Biz adalete sigindik, mahkemeye verdik, dava edecegiz. Sonuna kadar da takip edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA