Saadet Partisi Genel Baskani Karamollaoglu, Partisince Düzenlenen 'Isçi Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Asgari ücret üzerindeki vergiler kaldirilsin, ücretlerinizde müthis bir artis meydana gelir'.

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, vergi mevzuatindan dolayi çalisanlarin yilbasinda eline geçen aylik ücretin yil sonunda düstügünü belirterek, asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldirilmasi çagrisinda bulundu.

Karamollaoglu, partisinin video konferans uygulamasi üzerinden çevrim içi düzenledigi "Isçi Kongresi"nde konustu.

Partinin sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanan programda, asgari ücretle çalisanlarin aldiklari maaslar ile issizlige dikkati çeken Karamollaoglu, issizligin yüksek seviyede olmasi nedeniyle çalisanlarin kendilerine verilen ücrete ve sartlara razi olma mecburiyetinde kaldigini söyledi.

Karamollaoglu, çalisanlarin aldiklari maasla ihtiyaçlarini eksiksiz karsilayabilmeleri ve issizlere de yeni is imkanlari saglanmasi gerektigini belirterek, bunun tek yolunun, üretime dönük yatirimlarin artirilmasi, yeni tesisler ve fabrikalarin kurulmasi, çalisanlara da kendi geçimini karsilayacak bir ücret verilmesi oldugunu kaydetti.

Programa Türkiye'nin çesitli illerinden çevrim içi baglanan isçilerin sorunlarini dinleyen Karamollaoglu, dile getirilen önemli sorunlardan birinin, asgari ücretlilerden alinan gelir vergisi olduguna dikkati çekti.

Karamollaoglu, "Vergi mevzuatindan dolayi yilbasinda aldiginiz elinize geçen ücret yil sonunda düsüyor. Çünkü vergiler sizi bir üst sinifa tasimis oluyor. Burada bir mantik yok, bunun mutlaka düzeltilmesi icap eder. Yani siz yilbasinda aldiginiz ücreti yil sonunda da alabilmelisiniz." diye konustu.

Hiç bir çalisana, açlik sinirinin altinda ücret verilmemesi gerektigini ifade eden Saadet Partisi Lideri Karamollaoglu, sunlari kaydetti:

"Asgari ücret üzerindeki vergiler kaldirilsin, sizin ücretlerinizde müthis bir artis meydana gelir. Bu, ayni zamanda isveren için de önemlidir. Çünkü o vergiyi ödüyor ama o verginin ne kendisine ne de çalisana bir faydasi yok. Kalktigi zaman devlet sadece bir fedakarlikta bulunuyor ama bugünkü devlet giderleri dikkate alindiginda bunun agirligi çok büyük degil. En kolay atilacak adimlardan birisi budur diyorum."

Temel Karamollaoglu, "Isçi Kongresi"nde çalisanlarin gündeme getirdigi sorunlar ile çözüm önerilerini rapor haline getirerek, yayimlayacaklarini söyledi.

Kaynak: AA