Myrina Ve Gryneion 3'Ün Dagitimi Sürüyor

Aliaga Belediyesinin, "Oku, Okut" kampanyasi kapsaminda haziran ayinin kitabi olarak kitapseverlerin begenisine sundugu Myrina ve Gryneion 3’ün dagitimi yogun bir ilgiyle devam ediyor.

Myrina Ve Gryneion 3'Ün Dagitimi Sürüyor
Aliaga Kent Kitapliginin 15. yayini "Myrina ve Gryneion 3- Kültürel Mirasin Korunmasi ve Gelecege Aktarilmasi Çalismalarinda Gryneion Antik Kenti Sahasinda Arkeojeofizik Arastirmalar" adli 160 sayfalik eser, bölgedeki kültür varliklarinin belgelenmesi ve görüntülenmesi için 2017 yilinda yapilan arkeojeofizik çalismalarin sonuçlarini içeriyor.

Serinin 3. eseri olan kitapta, “Apollon Tapinagi” ile bilinen Gryneion Antik Kenti’nde tapinak alaninin ve diger kültürel miras unsurlarinin belirlenmesi için disiplinlerarasi is birligiyle gerçeklestirilen teknik çalismalar, konunun uzmanlarinin degerlendirmeleri ve bilimsel veriler sunuluyor. Arkeoloji tutkunlarinin yani sira akademi dünyasi için de önemli bilgiler barindiran eser, Istanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Istanbul Üniversitesi’nden Jeofizik Mühendisi Fevzi Avci tarafindan hazirlandi.

Eser online egitime açildi

Tarihseverler bu eseri Aliaga Belediyesi merkez hizmet binasi zemin katinda faaliyet gösteren Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügünden ücretsiz olarak edinebiliyor. Eser ayrica, Aliaga Belediyesinin resmi internet sayfasi üzerinden de erisime açildi. Okurlar, kitabin dijital versiyonlarini https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyebildikleri gibi mobil cihazlarina da dijital olarak indirebiliyor.
Kaynak: İHA