Kirikkale'de Sehit Anneleri Mehmetçik Ile Bulusuyor

Kirikkale’de, sehit anneleri ile vatani görevini sürdüren Mehmetçik’in bulustugu programda anneler evlat özlemini giderirken duygu dolu anlar yasandi.

Kirikkale'de Sehit Anneleri Mehmetçik Ile Bulusuyor
Kirikkale Valiligi koordinesinde Kadin Dayanisma ve Destekleme Derneginin tarafindan yürütülen ‘Sehit Ailelerine Yönelik Sosyal Içerme’ projesi, Doç. Dr. Müzeyyen Özhavzali sorumlulugunda 22 gönüllü akademisyen tarafindan yürütülüyor. Sehitler diyari olarak bilinen Kirikkale’de yasayan sehit aileleri ile gazi yakini kadinlarin çesitli faaliyetlerle sosyallesmelerini ve üretime katki saglamalarini amaçlayan projeye, Il Jandarma Komutanligi da destek veriyor.

Müzede el emegi eserler sergileniyor

Bu kapsamda, Kirikkale Valiligince Kizilirmak Havzasi üzerine tesis edilen Obaköy’deki tarihi bir bina, ‘Kizilirmak Sehit ve Gaziler Yasayan Kültür Sanat Müzesi’ olarak tahsis edildi. Türkiye’de bir baska örnegi olmayan müzede sehit aileleri ile gazi yakini kadinlarin el emegi göz nuruyla yaptiklari eserler sergileniyor. Müze, pazar günleri hariç haftanin 6 günü ziyaretçilerini kabul ediyor.

Kirikkale Valisi Yunus Sezer’in talimatlari dogrultusunda müze binasinin aslina uygun bir sekilde genel tadilati Il Özel Idaresince yapilirken sergi alani ve müze bahçesinin peyzaji, boya ve badana isleri ise Kirikkale Il Jandarma Komutanliginda vatani görevini sürdüren Mehmetçik tarafindan yapildi. Yakin zamanda faaliyete geçen müze bahçesine konulmak üzere Il Jandarma Komutanligi tarafindan kagni hediye edildi.

Mehmetçikler, sehit anneleri ile bulusuyor

Projenin manevi boyutunu yöneten Kirikkale Il Jandarma Komutanligi Rehberlik ve Danisma Merkezinde görevli uzman psikologlarca, müzede çesitli faaliyetlere katilan sehit annelerinin evlat özlemlerini bir nebze de olsun giderebilmeleri için ‘Mehmetçik ve Sehit Anneleri Kavusmasi’ adi altinda bir etkinlik düzenlendi.

Sehit anneleri ile Mehmetçik’in bir araya gelerek sohbet ettigi programda duygu dolu anlar yasandi.

Ilerleyen zamanlarda ayda bir olacak sekilde yapilmasi planlanan kavusma günleri ile, evlat hasreti içerisinde olan sehit annelerinin Mehmetçikle bir araya gelerek evlat özlemlerini giderebilmelerinin yani sira moral ve motivasyonlarini artiracak sekilde psikososyal destek verilmesi amaçlaniyor. Böylece Mehmetçik’in de milli ve manevi duygularinin gelistirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA