KASKI'den Hacilar Ilçesine 8 Milyon 939 Bin TL'lik Yatirim

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü tarafindan son 1 buçuk yilda, Hacilar ilçesine toplam maliyeti 8 milyon 939 bin TL olan altyapi yatirimi gerçeklestirildi.

KASKI'den Hacilar Ilçesine 8 Milyon 939 Bin TL'lik Yatirim


Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in ilçelere esit hizmet anlayisi ile altyapi çalismalarina devam eden KASKI Genel Müdürlügü, kent merkezinin yani sira 16 ilçede içme suyu, kanalizasyon hat imalati, bakim-onarim ve yenileme hizmetlerini araliksiz sekilde sürdürüyor. 7/24 esasina göre çalisan KASKI Genel Müdürlügü, yatirim programina aldigi projeleri sirasiyla hayata geçirerek vatandaslarin ihtiyaçlarina cevap verebilmek için tüm birimleriyle seferber oluyor. Bu kapsamda son 1 buçuk yilda Hacilar ilçesine 8 milyon 939 bin TL’lik yatirim gerçeklestirildi.



Çözüm odakli projeler dahilinde ilçeye bagli Begendik, Akdam, Yukari Mahallelerine “Içme Suyu Sondaj Kuyusu açilmasi”, “Enerji Nakil Hatti”, “Içme Suyu Sebeke Hatti” yapimi isi dahilinde 647 bin 60 TL, bu yilin ilk yarisinda; “Kanalizasyon Sebeke Hatti”, “Basinç Kirici Odasi”, “Içme Suyu Abone Baglantisi”, “Içme Suyu Sebeke Hatti” isi kapsaminda 1 milyon 802 bin 162 TL olmak üzere toplam 2 milyon 449 bin TL’lik yatirim yapildi.

Içme suyu ekipleri tarafindan ise toplam maliyeti 5 milyon 850 bin TL’lik projeler kapsaminda Akdam Mahallesi’ne 2 bin 588, Akyazi Mahallesi’ne 2 bin 998, Asagi Mahalle’ye 4 bin 110, Begendik Mahallesi’ne 8 bin 757, Erciyes Mahallesi’ne bin 565, Sakar Çiftligi Mahallesi’ne 737, Yediagaç Mahallesi’ne 7 bin 573, Karpuzsekisi Mahallesi’ne 715, Yukari Mahallesi’ne 208 metre olmak üzere toplam 29 bin 251 metre içme suyu sebeke hatti imalati ve yenileme isi gerçeklestirildi.

Kanalizasyon ekipleri tarafindan da Akdam, Akyazi, Asagi, Begendik, Erciyes, Hürmetçi, Karpuzsekisi, Orta, Sakarçiftligi, Yediagaç, Yeni, Yukari Mahallelerine 640 bin 200 TL maliyetle 2 bin 328 metre sebeke hatti imalati ve yenileme ile yagmur suyu sebeke hatti, izgara yapimi isi gerçeklestirildi.



KASKI Genel Müdürlügü tarafindan yapilan hizmetlerden memnun olduklarini dile getiren ilçe sakinleri, basta Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç olmak üzere emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada vatandaslarin sorunsuz bir sekilde altyapi imkânlarindan faydalanabilmelerini saglamak için KASKI’nin çözüm odakli projeler ile faaliyetlerini sürdürdügünü kaydederek, “Amacimiz vatandaslarimiza daha yasanabilir ortamlar olusturmak. Bunun için elimizden gelenin fazlasini yapmaya gayret ediyoruz” dedi.



Özellikle yaz aylarinin baslamasiyla birlikte ilçeleri santiye alanina dönüstürdüklerini belirten Baskan Büyükkiliç, ilçelerdeki altyapi aglarini daha da güçlendirme adina imalatin yani sira yenileme isine de hiz verdiklerini vurguladi. “Bizim için merkez ile en uzak ilçemizin en ücra kösesindeki vatandasimiz ayni” diyen Büyükkiliç, “Uzak, yakin diye bir ayrim yapmamiz mümkün degil. Herkese esit mesafede olmak için gayret ediyoruz. Yapilan isler bölge halkimiza hayirli olsun. Çalismalarimiza tüm hiziyla devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA