Kahramanmaras'ta Ögrenciler YKS'ye Kütüphanelerde Hazirlandi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi’ne bagli 25 kütüphane yil boyunca binlerce YKS adayinin sinav hazirligina ev sahipligi yapti.

Kahramanmaras'ta Ögrenciler YKS'ye Kütüphanelerde Hazirlandi
Büyüksehir Belediyesi Kütüphaneler Sube Müdürü Ayse Sofioglu YKS’ye girecek ögrencilere basarilar dilerken, “Ögrencilerimiz bu zorlu maratonu tamamlayarak artik sinav gününe yaklastilar. Üniversite sinavina girecek olan ögrencilerimiz bir yil boyunca kütüphanelerimizde çalisarak yogun emek harcadilar. Bizlerde ögrencilerimize ders çalisacak uygun ortam saglamak için gayret sarf ettik. Çok çalistilar insallah emeklerinin karsiligini alma zamani geldi. Son hafta ögrencilerimiz için en gergin, stresli ve yogun geçen dönemlerdendir. Bizlerde bu dönemde onlarin yaninda olarak destek vermeye çalistik. Büyüksehir Belediyesi kütüphaneleri her zaman ögrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir. Bizler her zaman onlarin yanindayiz. Insallah bu hafta sonu tüm ögrencilerimiz sinavlarindan memnun sekilde ayrilacaklar” ifadelerini kullandi.

Üniversite sinavina hazirlik sürecinde kütüphanelerden faydalanan ögrencilerden Ahmet Cemalettin Yerli, “Lise son sinif ögrencisiyim ve bu yil YKS’ye girecegim. Evde ders çalismak için uygun ortam bulamadigim için sikça kütüphaneleri kullandim. Burasi ders çalismamiz için gayet güzel bir ortam var” dedi.

Aysenur Türk ise, “Üniversite sinavina hazirlik sürecinde kütüphaneleri sikça kullandim. Çünkü evde istedigim çalisma ortamini bulamiyordum. Ayrica evde tek basima çalistigimda çok verim alamadigimi fark ettim. Ondan dolayi ders çalismak için kütüphaneleri tercih ettim. Özellikle pandemi döneminde kütüphaneler bizler için çok faydali oldu. Burada ders çalisan arkadaslarimi gördükçe daha motive oluyorum ve ders çalisma istegim artiyor. Üniversite sinavina girecek bütün arkadaslarima basarilar dilerim” diye konustu.

Kaynak: İHA