Bursa'ya 160 Milyon Liralik Spor Yatirimi Müjdesi
Gençlik ve Spor Bakanligi Bursa’ya 160 milyon liralik yeni spor yatirimi yapacak. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Ankara’da görüstügü Bakan Mehmet Kasapoglu’nu 2019 yilinda baslayan 85 milyon liralik spor yatirimlarinin açilisi ve 26 kalemde 160 milyon liralik yeni spor yatirimlari için sehre davet etti. Bakan Mehmet Kasapoglu Temmuz ayinin ikinci yarisinda Bursa’da olacak.

Atatürk Yüzme Havuzu, Havuzlupark, Orhaneli Gençlik Kampi, 10 futbol sahasi yatiriminin aralarinda bulundugu 26 kalemde 160 milyon liralik yeni yatirim müjdesini IHA muhabirine açiklayan Baskan Alinur Aktas, "Bursa’ya 2019-2020 yillarinda 85 milyon liralik spor yatirimi kazandirdik. Aticilar Sahasi, Merinos Sahasi, Yenisehir’de spor tesisleri, Vakifköy içindeki spor kompleksi gibi. Bunlarin açilislarini Temmuz ayinda gerçeklestirecegiz. Ayrica aralarinda Atatürk Yüzme Havuzu, Havuzlupark, Orhaneli Gençlik Kampi, 10 tane futbol sahasinin yenilenmesi gibi projelerin oldugu 160 milyon liralik yeni hizmet Bursa’ya kazandirilacak. Atatürk Yüzme Havuzu ve Havuzlupark konusunda verdigimiz sözleri tutuyoruz" dedi.
Bursa’nin en önemli degerlerinden olan, yillarca yüzme sporuna önemli sporcular kazandiran Çekirge’deki Havuzlupark’in yeniden ihya edilmesi için Büyüksehir Belediyesi devreye girmisti. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü mülkiyetindeki Havuzlupark için Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan proje, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanligi’nin destekleriyle yapilacak.
Öte yandan Büyüksehir Belediyesi’nin ‘ortak akli devreye alarak’ TMMOB Mimarlar Odasi Bursa Subesi ile birlikte ‘Altiparmak’taki Atatürk Kapali Spor Salonu’nun yeni projesinin belirlenmesi amaciyla’ açtigi yarisma sonuçlanmisti. Atatürk Kapali Spor Salonu’nun yeni binasi da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yapilacak.
