AFAD Ile OSBÜK Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

AFAD Baskan Vekili Hamza Tasdelen: 'Tehlikelerin yogun olarak bulundugu yerler organize sanayi bölgeleri, dolayisiyla burada verecegimiz egitimler bir kat daha önem arz ediyor. Burada alinacak egitimlerin birçok seyi basindan engelleyecegini, birçok riski ortadan kaldiracagini varsayiyoruz' OSBÜK Baskani Memis Kütükcü: '81 sehrimizde 353 organize sanayi bölgemizle AFAD ile her türlü is birligini yapmaya her zaman haziriz'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) arasinda organize sanayi bölgelerinde afet ve acil durumlara yönelik hazirlik çalismalari, afet farkindalik egitimleri ve 2021 Afet Egitim Yili kapsamindaki faaliyetlerin es güdüm içinde yürütülmesi amaciyla is birligi protokolü imzalandi.

AFAD'da düzenlenen protokol törenine AFAD Baskan Vekili Hamza Tasdelen, OSBÜK Baskani Memis Kütükcü ile iki kurumun yöneticileri katildi.

Törende konusan AFAD Baskan Vekili Tasdelen, 2021'in afet egitim yili oldugunu hatirlatti.

Tasdelen, afet farkindalik egitimini bu yil 51 milyon vatandasa vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluslari, özel sektör ve sivil toplum kuruluslari ile is birligi protokolleri imzaladiklarini ve imzalamaya devam edeceklerini dile getiren Tasdelen, sunlari kaydetti:

"Organize sanayi bölgeleri bizim için ayrica bir önem arz ediyor. Malum biz tehlike, risk gibi kategorizasyonlar yapiyoruz. Tehlikelerin yogun olarak bulundugu yerler organize sanayi bölgeleri, dolayisiyla burada verecegimiz egitimler bir kat daha önem arz ediyor. Burada alinacak egitimlerin birçok seyi basindan engelleyecegini, birçok riski ortadan kaldiracagini varsayiyoruz. Insallah öyle olur."

Tasdelen, organize sanayi bölgelerinin Türkiye'de yaygin sekilde bulundugunu belirterek, "Neredeyse Türkiye'nin tüm cografyasinda bir organize sanayi bölgesi var. Bu da çok büyük bir yekun ve egitim seferberligi kendi içinde. Toplam çalisan sayisina baktigimizda 2 milyonu askin bir sayidan bahsediyoruz. OSBÜK'ün hitap ettigi çalisan sayisi 2 milyondan fazla. Biz bu protokolle bu iki milyonun tamamina egitim vermeyi öngörebiliriz." diye konustu.

AFAD'in afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda görev yapan bir kurum oldugunu ifade eden Tasdelen, 81 ilde risk azaltma planlarinin hazirlanmasi için çalismalarin sürdügünü, bu çalismalarin 7 pilot ilde tamamlandigini söyledi.

Tasdelen, kalan 74 ilin risklerini ortaya koyan çalismalari da eylül sonuna kadar tamamlamayi hedeflediklerini kaydetti.

- OSBÜK Baskani Kütükcü

OSBÜK Baskani Kütükcü de Türkiye'nin afetlerdeki ortak gücü AFAD ile gurur duyduklarini söyledi.

"OSBÜK olarak 81 sehrimizde 353 organize sanayi bölgemizle AFAD ile her türlü is birligini yapmaya her zaman haziriz." diyen Kütükcü, bu kapsamda kendilerini ülkeye karsi sorumlu hissettiklerini ifade etti.

Organize sanayi bölgelerinde üretim yapan 67 bin isletmeyi ve 2 milyonun üzerindeki çalisani kapsayan protokolü imzaladiklarini belirten Kütükcü, sunlari dile getirdi:

"Organize sanayi bölgelerimizde afet risklerinin azaltilmasi, afet ve acil durumlara hazirlik çalismalari, afet farkindalik egitimleri gibi birçok konuyu kapsayan bu protokol, sanayi isletmelerimiz ve üretimin sürdürülebilirligi için gerçekten çok önemli. Çünkü deprem, sel, yangin gibi afetler sonucunda yasananlar, can kayiplarina neden oldugu gibi isletmelerimizin ticari hayatlarini, insanimizin gelirini ve ülkemizin büyümesini de dogrudan olumsuz etkiliyor. Dolayisiyla isletmelerimizi, KOBI’lerimizi afetlere hazirlayarak afetlerden daha az etkilenen bir yapiya kavusturmamiz sart."

Konusmalarin ardindan Tasdelen ve Kütükcü, is birligi protokolünü imzaladi.
Kaynak: AA