Vali Ali Çelik Açiklamasi 'Sehirde Ne Varsa, Köyde De Olacak'

Kütahya Merkez Ilçe Köylere Hizmet Götürme Birligi Meclisinin 2021 yili 1. Olagan Toplantisi açilisi, Kütahya Valisi Ali Çelik’in katilimiyla, Milli Egitim Müdürlügü Beylerbeyi Toplanti Salonu’nda yapildi.

Vali Ali Çelik Açiklamasi 'Sehirde Ne Varsa, Köyde De Olacak'
Toplantiya; Vali Çelik’in yani sira Vali Yardimcisi Aydin Börü, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Murat Koya, Il Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal ile muhtarlar katildi.

KÖYDES programlarinin uygulanmasi ve köylerin altyapisinin güçlendirilmesi için çalismalarin ciddi bir es güdüm ve uyum içinde sürdürüldügüne dikkat çeken Vali Ali Çelik, devletin tüm imkânlarinin köylerdeki sorunlarin çözümü, eksikliklerin giderilmesi için seferber edildigini söyledi.



546 köyün büyük kisminda sorunlarin çözüldügünü, eksiklerin giderilmesi için çalismalarin devam ettigini ifade eden Vali Çelik, “Sayin Cumhurbaskanimizin ‘Sehirde ne varsa köyde de olacak’ anlayisiyla, altyapi, ulasim, kanalizasyon, içme suyu projelerinde ciddi bir mesafe kat edildi. Bu yil yapilacak çalismalarla birlikte 900 km’lik BSK (sicak asfalt) grup yol agi tamamlanmis olacak. Toplam yol aginin üçte birinin karayollari standartlarinda olmasi memnuniyet verici” diye konustu.

Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, yol ve içme suyu çalismalari hakkinda bilgiler verdi, grup köy yollarinin 2021 yili içerisinde tamamlanacagini söyledi.



Pandemiye ragmen hizmetlerin kesintisiz devam ettigini aktaran Yilmaz, “Birlik ve beraberlik içerisinde, bölgecilik anlayisi disinda çalismalar yaptik. Pandemi sebebiyle aksamalar oldu; ama devletimiz özel idare gelirlerinden bir kurus kasmadi” dedi.

Kaynak: İHA