Malatyali Gariban Esnaftan Imamoglu'na Kayisi Hediyesi

Malatyali esnaf Irfan Yilmaz, 17 Haziran’da kente gelen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun kendisine ’gariban vatandas’ demesine tepki gösterdi. Imamoglu’na tepki olarak hediyelik kayisi gönderen esnaf Yilmaz, "Malatyali garibanin hediyesidir, afiyet olsun’’ dedi.

Malatyali Gariban Esnaftan Imamoglu'na Kayisi Hediyesi
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun geçtigimiz günlerde yaptigi Malatya ziyareti sirasinda yanina yanasan bir vatandas ile yaptigi Kanal Istanbul diyalogunu baska bir toplantida farkli sekilde dillendirmesine Malatyali esnaftan cevap geldi. Kendisi hakkinda gariban vatandas diye bahsedilmesine tepki gösteren Malatyali esnaf Irfan Yilmaz, Imamoglu’na tepki olarak hediyelik kayisi göndererek, "Malatyali garibanin hediyesidir, afiyet olsun" dedi.



"Para gelecek derken ülkemizin gelecegini kast ettim"

O gün yasananlari anlatan kayisici esnafi Irfan Yilmaz, "Ben sadece kendisine kanal Istanbul yapilacak mi yapilmayacak mi diye bir soru yönelttim. Çünkü bu Türkiye’nin merak ettigi bir konu. Kendisi de bas muhatap oldugu için bu soruyu yönelttim. Burada Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani’na kayisiyi soramam. Kendisi bana ‘hayir yapilmayacak’ dedi.

Neden diye sorunca ‘kötü bir sey’ dedi.

’Oradan bize para gelecek’ dedim. ’Seni kandirmislar’ dedi.

Ben para gelecek derken ülkemizin gelecegini kast etmistim" ifadelerini kullandi.

"Olayi farkli sekilde yansitarak algi yapti"

Yasanan diyalogu Ekrem Imamoglu’nun Istanbul’da baska bir toplantida farkli sekilde yansittigini da aktaran esnaf Yilmaz, "Baska programda ‘Bu garibana para gelecekmis, kandirmislar’ diye algi yapti. Söylemedigim cümleleri kullanmis. Garibanim demedim. Siyasi görüsümü söylemedim. Zaten aramizda kisa bir diyalog geçti. Sadece Kanal Istanbul’un durumunu sordum. Kayisi bahçem var. Dükkanim var, manavim var. Çok sükür durumumuz iyi. Yanimizda 15 kisi çalisiyor. 15 kisinin ekmek yemelerine Allah’tan sonra sebep oluyoruz. Ben baskanin hakkimda yaptigi konusmayi izleyince kendime acidim. Buradan bütün siyasilere sesleniyorum. Hizmet edin, algi yapmayin. Halkin içinde olun çözüm bulun ve dürüst olun’’ seklinde konustu.



"Malatyali bir gariban olarak kendisine hediye kayisi gönderiyorum"

Yilmaz, Imamoglu’na taze yas kayisi da göndererek, "Buradan Ekrem Imamoglu’na Malatyali garibandan taze kayisi hediye ediyorum. Hakkim helal olsun. Istanbul’a gidince de kendisini ziyaret edecegim’’ ifadelerini kullandi.

Daha sonra taze yas kayisi paketini kargo sirketine veren Yilmaz, pakete ise, "Malatyali garibanin hediyesidir afiyet olsun’’ diye not birakti.
Kaynak: İHA