Malatya TSO Ile Yüksekova TSO Kardes Oda Oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda kardes oda protokolü imzalandi. Imza programinda konusan Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Bölgemizin ekonomik olarak kalkinmasi ve büyümesi biz oda ve borsalarin birlikte hareket etmesinden geçiyor” dedi.

Malatya TSO Ile Yüksekova TSO Kardes Oda Oldu
MTSO ile Hakkari Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda kardes oda protokolü imzalandi. MTSO’da düzenlenen programa Malatya TSO Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Malatya TSO Meclis Baskani Hasan Özkan, Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Dündar, Zekeriya Çelebi, Malatya TSO Meclis Divani Üyesi Mehmet Ayhan Altunok, Malatya TSO Genel Sekreteri Remzi Yasar, Yüksekova TSO Yönetim Kurulu Baskani Abdurrahman Pinar, Yüksekova TSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ibrahim Akin ve Yüksekova TSO Genel Sekreter Saime Menges katildi.



Yüksekova, bölgenin kalkinmasinda stratejik bir konuma sahip”

Kardes oda protokolü programinda konusan Baskan Sadikoglu, “Malatya TSO olarak, bölgemizdeki tüm sehirleri, oda ve borsalari kardes olarak, yol arkadasi olarak görüyoruz. Hakkari ilimiz Irak ve Iran’a sinir olmasi, 3 sinir kapisinin sinirlarinda yer almasi dolayisiyla önemli bir ilimizdir. Yüksekova ilçemiz ise Hakkari’nin ve bölgenin ticari, ekonomik ve sosyal kalkinmasinda stratejik bir konuma sahiptir. Yüksekova’da bulunan Esendere Sinir Kapisi, Türkiye’nin Iran’a açilan sinir kapisidir ve Iran ile olan ticaretimizin ve ülke ekonomisinin gelismesinde önemli rolü bulunmaktadir. Malatya TSO olarak, ilimizden özellikle Iran’a yapilacak ihracatin artmasi için Esendere Sinir Kapisi’nin bulundugu Yüksekova ilçemizin Ticaret ve Sanayi Odasi ile kardes oda olmamizi önemsiyoruz” dedi.



“Dünyada paylasinca artan tek sey bilgidir”

Bölgesel olarak kalkinmanin ve ekonomik büyümenin bölge odalarinin birlikteliginden geçtigini ifade eden Baskan Sadikoglu, “Bölgemizdeki odalarla dayanisma içerisinde olup, is birligimizi arttirmamiz gerektigini düsünüyoruz. Bölgemizin ekonomik olarak kalkinmasi ve büyümesi, biz oda ve borsalarin birlikte hareket etmesinden geçiyor. Dünya çapinda ekonomide büyümenin en önemli unsuru ortak hareket etme kültürüne sahip olmaktir. Bugünden sonra, Malatya ve Yüksekova’nin sanayi, ticaret, turizm gibi birçok alandaki faaliyetlerinin gelismesine katkida bulunmayi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmeyi ve aramizda bilgi paylasimi yapmayi hedefliyoruz. Çünkü dünyada paylasinca artan tek sey bilgidir. 1990 yilinda kurulan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi, genç ve dinamik bir oda. Bu dinamizmi ve heyecani birlikte yasamak, neredeyse bir asri devirmeye yaklasan odamizin deneyimlerini de kardes odamizla paylasmak adina protokolümüzü imzalayacagiz. Hiç süphesiz ki atacagimiz bu imzalar odalarimiza önemli degerler katacak. Gerek üyelerimizin gelisimi açisindan, gerekse sehirlerimize kazandirilacak yeni projeler ve faaliyetler açisindan bu tarz protokollere önem veriyoruz. Kardes oda sayimizi da önümüzdeki süreçte arttirmayi planladigimiz belirtmek isterim. Protokolümüzün, odalarimiza sehirlerimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Aradaki kilometreleri kaldirdik”

Yüksekova TSO Yönetim Kurulu Baskani Abdurrahman Pinar da, “Yüksekova TSO olarak ilçe odasi olsak da akredite olmus bir odayiz. Yönetim kurulumuzca Malatya TSO ile kardes oda olma karari aldik. Malatya ve Yüksekova arasinda bulunan 600-700 kilometrelik mesafeyi kardes oda protokolümüzle ortadan kaldirmak istiyoruz. Kardes oda teklifimizi kabul ettiginiz için sizlere tesekkür ediyoruz. Oguzhan baskanimiz TOBB’un yönetim kurulunda olmasi dolayisiyla, sorunlarimizi kendisine kolayca iletiyoruz, kendisi de TOBB baskanimiza iletiyor. Böylece sorunlarimiz ve taleplerimiz TOBB’a aninda ulasmis oluyor. Sayin baskanimiza ve yönetimine bir kez daha tesekkür ediyorum. Protokolümüzün odalarimiza ve üyelerimize hayirli olmasini diliyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan baskanlar, MTSO ile Yüksekova TSO arasindaki kardes oda isbirligi protokolünü imzaladilar. Program karsilikli hediyelesme ile sona erdi.
Kaynak: İHA