Konya'da Üretilen Mibzerler ABD'nin Aralarinda Bulundugu 20 Ülkeye Ihraç Ediliyor

Sirketin genel müdürü Mustafa Genç: 'Bölge ülkelerine ciddi oranda ihracatimiz ve potansiyelimiz var. Bazi Avrupa ülkelerine fason üretim de yapiyoruz. Güney Amerika'dan ciddi oranda talep aliyoruz' 'Türk makinesiyle ABD'de havuç ve sogan ekimi yapiliyor. Bu da gurur verici. ABD topraklarinda makinemizle tohum ekiliyor'

Konya'da Üretilen Mibzerler ABD'nin Aralarinda Bulundugu 20 Ülkeye Ihraç Ediliyor
ABDULLAH DOGAN - Konya'da tarim makinesi imalatçisi firmanin ürettigi mibzer ve toprak isleme aletleri, ABD'nin aralarinda bulundugu 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 yili askin süredir faaliyetini devam ettiren Sakalak Tarim Makineleri AS, yillik 15 bin makine üretiyor.

Sirketin genel müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine, firmalarinin ekim makineleri ve toprak isleme aletleri üretimi yaptigini söyledi.

Üretim grubunda yer alan aniza ekim mibzerinin yani sira toprak isleme aletlerinin de son yillarda ilgi gördügüne isaret eden Genç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkisine ragmen geçen yili yogun üretimle geçirdiklerini kaydetti.

Genç, kentte tarima dayali sanayinin gelismesiyle sektörün dünyaya güçlü sekilde açildigini anlatarak, söyle konustu:

"2020 yili pandemi olmasina ragmen talebin oldukça fazla oldugu bir yildi. 20 ülkeye ihracatimiz var. Bölge ülkelerine ciddi oranda ihracatimiz ve potansiyelimiz var. Bazi Avrupa ülkelerine fason üretim de yapiyoruz. Güney Amerika'dan ciddi oranda talep aliyoruz. Üretimimiz sebze ekim makinelerine yogun talep aliyoruz. Türk makinesiyle ABD'de havuç ve sogan ekimi yapiliyor. Bu da gurur verici. ABD topraklarinda makinemizle tohum ekiliyor. ABD'ye yilda 150'nin üzerinde mibzer gönderiyoruz. Bu pazardaki etkinligimiz her geçen yil artiyor."

- Geri bildirimle ürün gelistiriyorlar

Sirketin 300 kisiyi istihdam ettigini dile getiren Genç, "Üretimimizin yüzde 40'ini ihraç ediyoruz. Üç grup makine içerisinde 50'ye yakin çesit ürünü imal ediyoruz. Üretim teknolojisinde Ar-Ge'ye yaptigimiz yatirim ve tecrübemizle sektörde yerimiz belli bir noktada. Ar-Ge konusunda sürekli çalisiyoruz. Üniversiteden de destek aliyoruz. Çiftçilerden geri bildirim de alarak ürün gelistiriyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA