Kanuni'nin Portresi Için IBB'de Tanitim Töreni

Ingiltere'de yapilan açik artirmada 350 bin sterline satilan ve alicisi tarafindan Istanbul Büyüksehir Belediyesine (IBB) bagislanan Kanuni Sultan Süleyman portresinin basin gösterimi gerçeklestirildi.

16. yüzyilda Italyan ressam Cristofano dell'Altissimo tarafindan yapildigi tahmin edilen portre için Saraçhane’deki belediye binasinda tanitim töreni düzenlendi.

Tören için kurulan ve üzerinde "Adalet ve Hukuka Hükmedenler: Istanbul'un Sultanlari Evinde" yazili platforma, ilk olarak geçen yil IBB tarafindan satin alinan Fatih Sultan Mehmet'in portresi asildi.

Kanuni tablosuyla ilgili bilgileri gazetecilerle paylasan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, eserleri Haliç Tersanesinde kuracaklari Istanbul Sanat Müzesinde sergileyeceklerini bildirdi.

Imamoglu, "Haliç Tersanesinde hem bu iki sanat eserinin sergilendigi Istanbul Sanat Müzesi, Istanbul Fotograf Müzesi, Istanbul Sinema Müzesi ve Istanbul Müzik Müzesi yer alacak. Fatih portresini, Kanuni portresini ve diger eserleri, 2 yila kalmadan bu alanda vatandaslarimizla daimi bir sergi olarak bulusturmayi çok istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Bagisçinin kimligine iliskin soruyu Imamoglu, "Tahmin ediyorum kendisi gelip bizi ziyaret edecek, uygun görürse kamuoyuyla paylasiriz. Su anda kendisi bagislamakla yeterli kalmak istiyor." diye yanitladi.

Kaynak: AA