Dokuz Eylül'de Tedavi Gören Miniklerden Meyve Hasadi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arastirma Uygulama Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklar için üniversitenin Balçova’daki saglik ve sanat yerleskesinde Meyve Hasat Senligi düzenlendi. Pandemi kosullarina uygun gerçeklestirilen programda çocuklar, yerleske bahçesindeki agaçlardan meyve topladi; aileleri ile birlikte gönüllerince zaman geçirdi.

Dokuz Eylül'de Tedavi Gören Miniklerden Meyve Hasadi
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlügü tarafindan, DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklar için Meyve Hasat Senligi düzenlendi.

Üniversitenin Balçova’daki saglik ve sanat yerleskesinde gerçeklestirilen etkinlikte, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nin üniversiteye kazandirdigi agaçlardan meyve toplayan çocuklar, arkadaslari ve aileleri ile birlikte gönüllerince zaman geçirdi.

Küresel pandemi kosullarinin dikkate alindigi programa katilan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, minik kalpleri agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Geçtigimiz yil da benzer bir etkinlik düzenlediklerini ve olumlu geri dönüs aldiklarini belirten Rektör Hotar, “Hastaligin getirdigi riskler ve küresel pandemi nedeniyle hastanemizde tedavi gören evlatlarimiz, sosyal faaliyetlerden biraz uzak kaldilar. Bu yüzden de senlik havasinda bir etkinlik düzenlemek istedik. Böylece Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafindan Inciralti’ndaki yerleskemiz kazandirilan meyve bahçesinde, Meyve Hasat Senligini planladik ve gerçeklestirdik. Bahçemizi ziyaret eden çocuklarimiz meyve topladilar, balon uçurdular, arkadaslari ve aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirdiler. Bizler de onlara eslik ettik; yüzlerindeki tebessümden mutluluk duyduk” dedi.



“Moral çok önemli”

Kanser gibi uzun soluklu tedavi gerektiren hastaliklarda; hastalarin moral ve motivasyonunu yüksek tutmanin son derece önemli oldugunu kaydeden Rektör Hotar, “Söz konusu çocuk hastalar ise tedavi süreci daha da hassaslasiyor. Bizler, hastanedeki hekimlerimizin tavsiyelerini ve bu konudaki yaklasimlarini dikkat aliyoruz. Sonuçta insan hayati ve sagligi her seyin üstünde bulundugundan sifa olmak için gönüllere de dokunmak gerekiyor. Rektörlük olarak bizler de bu gerçeklikten hareketle kamusal sorumluluklarimizin geregi olan sosyal etkinlikleri düzenlemeye ve hastalarimiza destek olmaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Geleneksel hale getirecegiz”

Yeni normal ile birlikte sosyal izolasyonun ve kisitlamalarin önemli ölçüde kalktigini hatirlatan Rektör Hotar, sözlerini söyle sürdürdü: “Iki yildir kontrollü sekilde yaptigimiz bu etkinligi, önümüzdeki yillarda geleneksel hale getirerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Pandemi, çok sey ögretti; pek çok seyin farkinda olmamizi sagladi. Çocuklarimizla birlikte daha güzel günlerde bir araya gelmeye, onlara destek olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA