Bakan Varank, Darp Edilen IHA Muhabirini Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’deki çiftliginde yikim çalismalarini takibi sirasinda darp edilen Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu’yu ziyaret etti. Uslu’nun kanlar içindeki görüntüsünden çok etkilendigini söyleyen Bakan Varank, "Bedelini ödemesi lazim. Genel baskaninin da ödemesi lazim. Yolsuzluk yapiyorsun, üstüne siddet uyguluyorsun. Bunun altindan kalkamamalari lazim" dedi.

Bakan Varank, Darp Edilen IHA Muhabirini Ziyaret Etti
IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki kaçak çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’in soförünün de aralarinda oldugu 4 çalisan tarafindan dün feci sekilde darp edilmisti. Gerek medya, gerekse siyasi kesimden Uslu’ya destek mesajlari ve saldirganlara da kinama mesajlari gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank da bugün Mustafa Uslu’yu evinde ziyaret etti. Mustafa Uslu’ya geçmis olsun dileklerini ileten Bakan Varank, olayin nasil oldugunu sordu.

“Çok üzüldüm”

Görüntüleri izledigini söyleyen Bakan Varank, "Ben kanlar içinde görünce çok üzüldüm ama masallah bugün iyisin” dedi.



"Hesap vermesi gerekenler var"

‘Böyle alçakça bir sey olamaz’ diyen Bakan Mustafa Varank, sözlerine söyle devam etti:

“Ortada bir ahlaksiz var, bir usulsüzlük var bunu çeken gazeteciye de siddet uygulamak gerçekten kabul edilebilir bir sey degil. Bir partinin grup baskan vekilinden bahsediyoruz. Hem ortada ihmal yolsuzlugu var. Açik saçik yolsuzluk yapilmis, onun üzerine hazine arazileri, milletin mali ihlal edilmis. Çok yüzsüzce bu isleri yapan insanlar, bu usulsüzlügü yapip kendi yerini kendi yikmiyor. Onu da yapmiyor. Devlet yikmak zorunda kaliyor. Bundan daha dogal bir haber olabilir mi? Bir partinin grup baskan vekili bir ihmal yolsuzlugu yapip, hazine arazisini isgal edip adamlarin gazeteciyi dövdürüyor. Baktim kuru bir özür dilemis. Bu öyle özürle geciktirecek bir is degil. Bir konu gündeme geldiginde; ‘iktidar istifa etsin’ diyorlar. Istifa müessesi sadece iktidar için geçerli degil. Milletin temsilcisi böyle bir yolsuzluk, hazine arazisi isgali yapamaz. Bunu yapanin o mecliste yeri yoktur. Genel baskanlarinin grup toplantisini bugün izledim senden hiç bahsetmiyorlar. Geçistirmekle oluyor mu? Bence burada hesap vermesi gerekenler var. Bu hesabi milletimizin sormasi lazim. Bizde takipçisi olacagiz. Size her türlü destegi verecegiz."

"Kanlari görünce çok etkilendim"

Bugün önemli ziyaret için Kocaeli’ye geldigini kaydeden Bakan Varank, "Tataristan Cumhurbaskani geliyor. Burada önemli yatirimlar yapacaklar. Onlarin görüsmesini yagacagiz. Gelirken, ‘Mustafa’ya mutlaka ugramam’ lazim dedim. Dedigim gibi o kanlari görünce ben çok etkilendim. Su anda iyisin masallah. Bizde isin her türlü takipçisi olacagiz. Bir imar yolsuzlugunu bir partinin grup baskan vekili yapip sadece ‘takipçisi olacagim özür dilerim’ le geçistiremez. Bedelini ödemesi lazim. Genel baskaninin da ödemesi lazim. Yolsuzluk yapiyorsun, üstüne siddet uyguluyorsun altindan kalkmamalari lazim. Hesabini vermeleri lazim" dedi.



"Tam mafya"

Saldiri olayini gerçeklestirenlerin Kocaeli’de dolasmamalari gerektigini dile getiren Bakan Varank, "Genel baskanlari bu isin geregini yapmiyorsa, o da bu isin sorumlusudur. Böyle bir adami partinde tutmayacaksin, istifasini isteyeceksin. Tam mafya. Geçmis olsun" diye konustu.

Bakan Varank, yaklasik 3 ay sonra dügünü olan Uslu’nun mutlu gününe de ortak olacagini söyledi.



"Paçasinda bile kan vardi"

Mustafa Uslu’nun babasi Salim Uslu ise, "2-3 ay sonra dügünümüz var. Biz bunlarla ugrasirken böyle bir haber geliyor. Öyle böyle dövmemisler kafasina tekme atmak, sonra özür dilemek hiç dogru degil. Ben evladimi kanlar içinde görüyorum, paçasinda bile kan vardi" dedi.

Kaynak: İHA