Van AFAD Müdürü Körpes'ten 'AFAD Gönüllüsü' Olma Çagrisi

Van Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Ihsan Körpes, 15 yasini dolduran tüm vatandaslarin "AFAD Gönüllüsü" olabilecegini söyledi.



Il Müdürü Körpes, "AFAD Gönüllüsü" vatandaslarla bir araya geldi.

Van AFAD Yerleskesi'nde düzenlenen etkinlikte konusan Körpes, gönüllülük sisteminin gerekliligine deginerek, bilinçli yapilan müdahaleyle daha fazla insanin hayatini kurtarmanin mümkün oldugunu söyledi.

2011 yilinda meydana gelen depremler sonrasi Van'da vatandaslarin büyük bir kisminin gerek maddi gerekse manevi olarak etkilendigini vurgulayan Körpes, söyle dedi:

"Bu süreç bizim için bir milat olmali. Afetler açisindan tehlikeli bir cografyada yasiyoruz. Afetlere karsi farkindalik düzeyimizi arttirmamiz gerekli. Ayni acilari tekraren yasamamak için ders çikarmali ve afetlere karsi önlem almaliyiz. Bu çerçevede AFAD Gönüllülerimizin katki ve destegi, kurumumuz ve toplumumuz için çok önemli. Bu katkilari AFAD teskilati olarak son derece önemsiyor ve tüm vatandaslarimizi 'AFAD Gönüllüsü' olmaya davet ediyoruz. Van'da yil sonuna kadar 100 AFAD Gönüllüsüne yüz yüze, uygulamali egitim yapilmasinin hedefliyoruz. AFAD Gönüllüsü sistemine 15 yasini dolduran tüm vatandaslarimiz afad.gov.tr web adresinden ve E-devlet üzerinden 'AFAD Gönüllüsü' sekmesine girerek kayit islemlerini yaptirabilirler."

Kaynak: AA