Saksilardan Organik Sabuna Yolculuk

Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, hazirladiklari proje kapsaminda saksida ürettikleri bitkiden sabun ürettiler.

Saksilardan Organik Sabuna Yolculuk
TOBB Hüseyin Çelik Anadolu Imam Hatip Lisesi ile Bursa Rüveyde Dörtçelik Özel Egitim Meslek Okulunun birlikte kuruculugunu üstlendikleri projeyle örnek olacak bir ise imza attilar. TOBB Hüseyin Çelik Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmenlerinden Aylin Sagaltici ve Bursa Rüveyde Dörtçelik Özel Egitim Meslek Okulundan Abdullah Yasar, birlikte kurucusu oldugu “Saksidaki Doktor” eTwinning projesi ile ögrenciler önce atik materyallerden saksi tasarladilar. Tasarlanan saksilara aloe vera ekip büyüten ögrenciler, elde ettikleri jelle dogal ve saglikli sabunlar ürettiler.

Hakkari Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, projenin önemine deginerek, “Ögrencilerimiz artik diger proje ortaklariyla özgüvenlerini arttirarak kültürler arasi etkilesimlere giriyor, yeni projeler gelistiriyorlar. Bu bizleri sevindiriyor. Ögrencilerimizle daha iyiye, üreten bir nesil olusturma hayalimize dogru hizla ilerliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA