Ordu'da Aile Destek Merkezi Hizmete Girdi

Ordu Büyüksehir Belediyesi, aile bütünlügünün korunmasi ve güçlendirilmesine destek olmak ve danismanlik hizmeti vermek amaciyla Aile Destek Merkezi’nin kapilarini vatandaslara açti.

Ordu'da Aile Destek Merkezi Hizmete Girdi
Büyüksehir Belediyesi, toplumun en küçük yapi tasi olan aileleri ilgilendirecek önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi. Mutlu aile hedefi ile hareket eden Büyüksehir Belediyesi toplumun ruh sagliginin korunmasi ve güçlendirilmesine destek olmak için bünyesine Aile Destek Merkezi’ni de katti.

Günümüzde birçok sorunla basetmek zorunda kalan, üstesinden gelemediklerini düsündükleri problemlerle destege ihtiyaci olan vatandaslar için açilan bu merkezde uzman psikologlar esliginde sorun tespitleri yapilarak tamamen ücretsiz danismanlik hizmeti verilecek.

Aile Destek Merkezine yapilan basvurular sonrasi danisanlara evlilik öncesi ve evlilige hazirlik sürecinde çikabilecek problemler, esler arasi uyumsuzluk ve iletisim eksikliginden kaynaklanan sorunlar, anne-baba ve çocuk iletisimi, çocukluk ve ergenlik sorunlari, sinav kaygisi; kaygi, stres, tükenmislik, depresyon, mutsuzluk; fobiler, korkular; öfke kontrolü, panik atak, takinti, aile içi siddet, bosanma (öncesi-sonrasi), bosanma sürecinin çocuklar üzerindeki etkileri gibi konularda destek olunarak yasam kaliteleri artirilacak.

Kimler yararlanabilecek?

Yetiskinler, ergenler, çiftler, ebeveynler, aile ve aile bireylerini olusturan fertler, evlenecek olanlar Aile Destek Merkezi hizmetinden faydalanabilecek.

randevu sistemiyle çalisacak

Aile Destek Merkezi randevu sistemi ile çalisacak. Danisanlar basvurularini Ordu Büyüksehir Belediyesinin 444 10 52 numarali çagri merkezinden 2630 dahiliyi tuslayarak randevu olusturabilecek.

Uzman psikologlar danismanlik hizmeti verecek

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler kisa sürede projelendirilerek hayata geçirilen Aile Destek Merkezinin sehre kazandirildigini söyledi.



Baskan Güler söyle konustu:

“Güçlü toplumlar, güçlü ailelerin eseridir. Toplumumuzun en degerli hazinesi olan ailelerimizi korumak ve güçlendirmek için Büyüksehir Belediyesi olarak çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu kapsamda kisa süre önce çalismalarina baslayarak projelendirdigimiz Aile Destek Merkezini sehrimize kazandirdik. Onlarin üstesinden gelemedikleri konularda destek olmak için hayata geçirdigimiz Aile Destek Merkezinde uzman psikologlarimiz esliginde onlara danismanlik hizmeti verecegiz. Ihtiyaç duyan tüm vatandaslarimiz bu hizmetten faydalanabilecekler. Sehrimize simdiden hayirli olsun”
Kaynak: İHA