Müjdeli Haberler Alan Turizm Sektörü, Bu Sezon 20 Milyon Turist Bandini Asmayi Hedefliyor

Türkiye Otelciler Federasyonu Baskan Yardimcisi Mehmet Isler: '(Turizmde KDV indirimi desteginin uzatilmasi) Bu, turizmciler için nisan, mayis, hazirandaki yaralarini sarmak için destek olacaktir. Çok olumlu karsiladi sektör bunu. Bizim için bir müjdeydi. Müjdeli haberler arka arkaya geliyor. Rusya'nin haberinden sonra ikinci müjdeli haber KDV'ydi' 'Rusya'nin uçuslara izin karari ayni anda etkisini gösterdi. Türk sahillerine müthis talep oldu. Hava trafigimiz ilk günden yüzde 30 artti. Geçen sene 16 milyon turist geldi, biz bu sene 20 milyon bandini asacagimiza inaniyoruz'

HALIL SAHIN - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Baskan Yardimcisi Mehmet Isler, turizm sektörünün arka arkaya müjdeler aldigini belirterek, "Rusya'nin uçuslara izin karari ayni anda etkisini gösterdi. Türk sahillerine müthis talep oldu. Hava trafigimiz ilk günden yüzde 30 artti. Geçen sene 16 milyon turist geldi, biz bu sene 20 milyon bandini asacagimiza inaniyoruz." dedi.

Isler, AA muhabirine, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi asilamada tüm dünyaya örnek bir basari gösterdigini belirtti.

Güvenli otel sertifikasi uygulamasi ve asilama performansiyla yurt disina Türkiye'nin güvenli oldugunun gösterildigini ifade eden Isler, sunlari kaydetti:

"Bugün itibariyla Rusya'dan uçuslar basladi. Bu bizim için çok önemli çünkü Antalya doluluk oranina ulastigi taktirde diger destinasyon merkezilerine kaymalar olacaktir. Bu da tüm Türkiye'de ekonomik olarak esit bir dagilimi ve pazardan daha fazla pay almamizi saglayacaktir. Rusya'nin uçuslara izin karari ayni anda etkisini gösterdi. Türk sahillerine müthis talep oldu. Hava trafigimiz ilk günden yüzde 30 artti. Geçen sene 16 milyon turist geldi, biz bu sene 20 milyon bandini asacagimiza inaniyoruz. Bu da, rekabetçi ortamda Türkiye turizm pazarinin ne kadar çok cazip ve çekici oldugunu gösteriyor. Ayrica Rusya'dan geçen sene 2 milyon turist gelmisti, bu sene 3 milyon bekliyoruz. 3 milyona yakin Rus, 6 milyona yakin Rusya'da çevresindeki bagimsiz devletlerden bir beklentimiz var. Sonuç itibariyla rezervasyon patlamasi var. Bunun ileriki günlerde daha da çok artacagini bekliyoruz."

- "Bir müjde daha aldik"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in turizm sektörüne yönelik katma deger vergisi indirimi desteginde sürenin 31 Temmuz'a kadar uzatildigini açikladigina deginen Isler, "Bu, turizmciler için nisan, mayis, hazirandaki yaralarini sarmak için destek olacaktir. Sektörümüz bunu çok olumlu karsiladi. Bizim için bir müjdeydi. Müjdeli haberler arka arkaya geliyor. Rusya'nin haberinden sonra ikinci müjdeli haber KDV'ydi." ifadelerini kullandi.

Isler, turizmcilerin gözünü Ingiltere'ye çevirdigini dile getirerek, Ingiltere'nin de Rusya gibi Türkiye'nin salginda sahada yakaladigi basari ve tedbirleri göz ardi etmeyerek 21 Temmuz'dan önce uçus yasagini kaldiracagina inandigini söyledi.

- "Sezon uzayacak"

Mehmet Isler iklimlerdeki degisiklik ve sahadaki talep nedeniyle bu sene sezonun uzayacagini degerlendirdiklerini kaydederek, söyle devam etti:

"Normalde kasimin ortalarina kadar gelen sezon bu sene ocaga kadar gidecek gibi gözüküyor. Bu da turizmcilerin nisan, mayis kayiplarini kasim ayinda kendisini dengeleyecegini bize gösteriyor. Kasim aralikta iklim kosullari ve Türkiye'nin ekonomik tatil sunmasindan dolayi yabanci turistler sezonu aralik ayina kadar uzatacak gibi gözüküyor. Belki de yilbasini bile hep birlikte geçirebiliriz. Iklim sartlarinin degismesi, küresel iklim degisikleri yüzünden mevsimler kaydiginda dolayi Türkiye bu açidan sezonu artik sadece kasim ayina kadar degil kasim araligi da içine alabilecek kadar bir mevsimsel avantaji yakalamis gibi gözüküyor. Dolayisiyla da bu sezon uzayacakmis gibi gözüküyor. Çünkü hem sahada gelmek isteyen ülke vatandaslari, is yapmak isteyen tur operatörleri, is yapmak isteyen otelciler ve turizmciler var."

- "2023 hedefi için arzuluyuz"

Isler, devletin salgin döneminde kisa çalisma ödenegi, KDV indirimi, diger destek ve tesvikler verdigini ifade ederek, Cumhurbaskani Erdogan ve Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'a tesekkür etti.

Sektörün 2023 yilindaki 60 milyon turist hedefini yakalamaya arzulu ve istahli oldugunu anlatan Isler, "Kötü günde devletin yaninda oldugunu görüp, iyi günler için üzerimize düseni fazlasiyla yapip, 2023'teki 60 milyon turist hedefini yakalamak için çalisacagiz. Bu ülkeden bu potansiyel, firsat var." dedi.

Kaynak: AA