Kiliçdaroglu, CHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Milletin iradesine her zaman saygili olduk, bundan sonra da saygili olmayi sürdürecegiz. 83 milyon, bir kisinin iradesine teslim edilemez, egemenlik bilakaydusart milletindir' 'Bugün yine Türkiye'nin bir kisinin iradesine teslim edilmesinin faturasini 83 milyon olarak hepimiz ödüyoruz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, milletin iradesine her zaman saygili olduklarini, bundan sonra da saygili olmayi sürdüreceklerini belirterek, "83 milyon, bir kisinin iradesine teslim edilemez, egemenlik bilakaydusart milletindir." dedi.

Kiliçdaroglu, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, Türkiye'de hep birlikte güzel ve huzur içinde yasamak istediklerini dile getirdi.

Kavgayi degil barisi önceleyen bir anlayisla birlikte yasamak istediklerini ifade eden Kiliçdaroglu, kimsenin kin besleme aliskanliginin, öfkenin, intikam duygusunun olmadigi bir Türkiye'de yasamak istediklerini söyledi.

Tüm babalarin Babalar Günü'nü tebrik eden Kiliçdaroglu, babalari olmayan çocuklarina, hem babalik hem annelik yapan annelerin de Babalar Günü'nü kutladi.

Kemal Kiliçdaroglu, Amasya Tamimi'nin 102. yil dönümü oldugunu animsatarak, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararliligi kurtaracaktir" sözünün, bu Tamim'de yer aldigini kaydetti. CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Tek bir adamin, tek bir kisinin degil, 'milletin azim ve karari Türkiye'nin gelecegini ve istiklalini koruyacaktir' diyor. Bu ayni zamanda aslinda o kosullarda demokrasiye yapilmis çok güçlü bir vurgudur. Bu anlayis 1921, 1924, daha sonraki anayasalarimizda da yer aldi; 'Egemenlik bilakaydusart milletindir' diye. Dolayisiyla bir kisinin iradesinin Osmanli Devleti'ni nereye getirdigini ve milletin iradesinin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni nasil kurdugunu bize gösteriyor. Bugün yine Türkiye'nin bir kisinin iradesine teslim edilmesinin faturasini 83 milyon olarak hepimiz ödüyoruz. Demokrasiyi, insan haklarini, adaleti, hakki, hukuku savunuyoruz. Dolayisiyla milletin iradesine her zaman saygili olduk, bundan sonra da saygili olmayi sürdürecegiz. 83 milyon, bir kisinin iradesine teslim edilemez, egemenlik bilakaydusart milletindir."

- "Sizin iradenizle gelecegiz, Türkiye'yi aydinliga çikaracagiz"

CHP lideri Kiliçdaroglu, hafta sonu Gaziantep'i ziyaret ettigini hatirlatarak, Milli Kurtulus Savasi destaninin yazildigi illerden biri olan Gaziantep'te milli kahramanlarin kabirlerine giderek Fatiha okudugunu anlatti.

Onlarin verdikleri mücadele sirasinda yasamlarini yitirmelerinin unutulmayacagini vurgulayan Kiliçdaroglu, bu milli kahramanlardan biri olan "Karayilan"in mezarinin da abide sekline dönüstürülmesi için CHP Gaziantep Il Baskanligina talimat verdigini bildirdi. Kiliçdaroglu, partisinin Il Baskanliginin, Gaziantep Valiligine söz konusu talebini iletecegini, Valiligin bu talebi yerine getirmemesi durumunda partisinin bunu yapacagini söyledi.

Kemal Kiliçdaroglu, "Biz tarihimize, bu topraklar için can veren herkese, bütün gazilerimize saygiliyiz. Biz, Türkiye'nin birligini ve bütünlügünü savunan, kökleri Kuvayimilliye'ye dayanan bir partiden geliyoruz. Gaziantep'in önemini o nedenle biliyoruz." diye konustu.

Gaziantep'in, Kurtulus Savasi'nda gösterdigi basarilarinin yani sira yabanci sermaye almadan kendi iç dinamikleriyle büyüyen ve yüzbinlerce kisiye istihdam yaratan bir kent oldugunu belirten Kiliçdaroglu, bu sehri bir kurtulus, sanayi, kültür, gastronomi ve tarim kenti olarak gördüklerini kaydetti.

Kiliçdaroglu, "Ama ziyaret ettigim Gaziantep'in önemli insanlari 'Yatirim yapacagiz, önümüzü göremiyoruz. Döviz nereye gidecek onu bilmiyoruz. Endise tasiyoruz, Türkiye'nin gelecegi açisindan. Bu endiselerimizi giderin' diye bize söylüyorlar. Belediye baskanlarimiz bütün ilçe merkezlerini ve il merkezini gezdiler. Ben de il merkezinde kisa bir gezi yaptim. En çok duydugum sözcük, 'Gelin ve bizi kurtarin'. Sunu söyledim: Sizin iradenizle gelecegiz, Türkiye'yi aydinliga çikaracagiz." ifadesini kullandi.

(Sürecek)
Kaynak: AA