Karaman'da Sema Ve Yunus Emre Ilahileri Programi Düzenlendi

Karaman Valiligi, Karaman Belediyesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Irfan Medeniyeti Arastirma ve Kültür Merkezi (IRFA) is birligiyle "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili" kapsaminda Aktekke Meydani'nda sema gösterisi ve musiki dinletisi düzenlendi.

Programin açilisinda konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Yunus Emre'nin Karamanli olmasi ve Karaman'in ayni zamanda Türkçe'nin baskenti olarak anilmasi nedeniyle Valilik, Belediye, Üniversite basta olmak üzere diger kurum ve kuruluslariyla birlikte bir dizi etkinlikler düzenlendigini söyledi.

Ak," Istanbul Devlet Türk Müzigi Arastirma ve Uygulama Toplulugu bünyesindeki Irfan, Tasavvuf ve Meydan Meskleri Bölümü tarafindan icra edilecek olan Yunus Emre Ilahileri ve sema programini, Hazreti Yunus’un ve Hazreti Mevlana’nin mirasina sahip çikan, mazisine ve kültürel degerlerine sonuna kadar bagli olan siz degerli Karaman halkimizin istirakiyle Aktekke Meydani’nda, Hazreti Mevlana’nin validelerinin ve Hazreti Yunus’un manevi huzurlarinda gerçeklestiriyor olmanin mutlulugunu yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan program, Yunus Emre ilahilerinden olusan musiki dinletisiyle devam etti. Ardindan Postnisin Mehmet Fatih Çitlak'in önderliginde semazenler tarafindan sema gösterisi gerçeklestirildi.

Programa Cumhuriyet Bassavcisi Behçet Islek, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Nuri Özbey, Vali Yardimcisi Oguz Senlik, il ve üniversite protokolü, davetliler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA