Israil Polisi, Seyh Cerrah'ta 20 Filistinli'yi Yaraladi

Israil polisi, dün Seyh Cerrah Mahallesi’nde Yahudi yerlesimciler ve Filistinli aileler arasinda çikan arbedeye müdahale ederken 20 Filistinli’yi yaraladi.

Israil Polisi, Seyh Cerrah'ta 20 Filistinli'yi Yaraladi
Yahudi yerlesimciler dün Kudüs’te yer alan Seyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilere saldirmisti. Çikan olaylara müdahale eden Israil polisi, Filistinlileri dagitmak için biber gazi, ses bombasi, göz yasartici gazin yani sira gerçek ve plastik mermi kullandi. Israil polisinin müdahalesi sonucu 20 Filistinli yaralanirken, 3 Filistinli de gözaltini alindi.

Kudüs’teki Filistin Kizilay tarafindan yapilan açiklamada, 3’ü biber gazi, 13’ü göz yasartici gaz, 2’si plastik mermi, 2’si coplu müdahale sirasinda olmak üzere toplam 20 Filistinli’nin yaralandigi kaydedildi. Filistin Kizilay’i, Yahudi yerlesimcilerin Kizilay’in ambulanslilarina da saldiri gerçeklestirildigi ve ambulanslarin yaralilara ulasmasina engellemeye çalistigini da bildirdi.

Öte yandan, Seyh Cerrah Mahallesi’nde yasayan 28 Filistinli aile 1956’dan beri ikamet ettikleri evlerinden tahliye edilme riskiyle karsi karsiya bulunuyor. Israilli yerlesim gruplari, evlerin 1948’den önce Yahudilere ait olan araziler üzerine insa edildigini iddia ederken, sakinler bunu reddediyor.
Kaynak: İHA