IKÇÜ Ile Çigli Belediyesi Arasinda Isbirligi Protokolü

Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (IKÇÜ) ile Çigli Belediyesi ortak etkinlikler, çalismalar, arastirmalar ve girisimlerde bulunmak için isbirligi protokolü imzaladi.

IKÇÜ Ile Çigli Belediyesi Arasinda Isbirligi Protokolü
IKÇÜ Çigli Yerleskesinde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ve Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü katildi.

Protokol ile IKÇÜ ve Çigli Belediyesi projeler gerçeklestirmek ve her türlü bilimsel, teknolojik, spor, sosyal ve kültürel isbirliginin gelistirilmesi, belediye ile Üniversite arasinda gerçeklestirilecek ortak çalismalarin somut ve sürdürülebilir bir temele oturmasi amaçlaniyor. Üniversitenin belediyeyi ilgilendiren alanlarda yaptigi arastirmalarin proje organizasyonuna gidilerek ortaklasa yürütülmesi, teori ve uygulama alaninda bütünlügün saglanmasi, iliski alanlarinin genisletilebilmesi ve saglikli bir sekilde yürütülebilmesi için gerekli sartlarin saglanabilmesine yönelik isbirligi ile bölgedeki saglik, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarinda somut adimlarin atilmasi amaçlaniyor.

Sosyal konulara daha fazla ilgi göstermeliyiz

Kentin bölgenin sorunlariyla sürekli ilgilendiklerini, bu alanda yapilan çalismalari desteklediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, yapilan bu protokol ile var olan isbirliklerinin daha da genis bir alana yayilmasini amaçladiklarini söyledi.

Rektör Köse: “Belediyenin yereldeki sorunlarinin çözümüne yönelik olarak konusunda uzman akademisyenler ile proje yapmak, egitim olanaklarimizla kentte yasayan insanlarin ihtiyaçlari dogrultusunda egitimler ve kurslar düzenlemek ve deprem sorunu gibi Izmir’in yakin zamanda deneyimledigi konular basta olmak üzere çok sayida yeni çalismayi bu protokol ile baslatmis oluyoruz. Çigli’nin bir üniversitesi olarak bölgedeki tüm dinamiklerle yakin isbirligimizi artirarak sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede her alanin bölge insanina dokunmasina, sanayimize ve sivil toplum kuruluslarimiza yol göstermesine yönelik çabalar gösteriyoruz. Özellikle sosyal alanlarda konunun daha özenli biçimde degerlendirilmesi gerektigi kanaatindeyim. Sorunlarin sosyal bilimler açisindan analiz edilmesi, bulgularin akademisyenlerimizce degerlendirilmesi ve toplumsal sorunlarin çözümlerine yönelik önerilerinin yapilmasi hususlarinda katki vermeye devam edecegiz. Yapilan bu protokolün hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.



Gümrükçü: “Bilimsel Önerileri Hayata Geçiriyoruz”

Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesiyle üniversite-belediye isbirligi kültürünün yayilmasini saglamak üzere ortak çalismalar gerçeklestirdiklerini ve teorik ögretimi belediyenin faaliyet gösterdigi alanlarda uygulamali olarak hayata geçirilmesi açisindan belediye tarafindan çalismalar düzenlemeyi sürdürdüklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Çigli Belediyesi olarak, akademi dünyasinin önerilerini uygulamaya geçirmek konusunda daha önce de önemli çalismalarda bulunduk. Bu protokol ile teorik önerilere dönük daha somut adimlar atacagiz. Yakin zamanda yine üniversite ile birlikte oldukça verimli sonuçlari olan bir Bagimlilikla Mücadele Çalistayi düzenledik. Yol haritamizi ortaya koyduk. Önerileri tek tek hayata geçiriyoruz. Deprem konusunda yapilan çalismalari, akademisyenlerimizin önerilerini titizlikle inceliyoruz ve buna yönelik politikalari olustururken bu sonuçlari veri olarak kullanacagiz. Bilimsel olarak ortaya konulmus çiktilardan yararlanilmasi esasen bir gerekliliktir ve biz bu anlamda Kâtip Çelebi Üniversitemiz ile ortak çalisma zemini bulmus olmaktan dolayi çok sansliyiz. Yeni protokol, üniversitedeki bilim insanlarinin, arastirmacilarin ve ögrencilerin gelistirdikleri projeleri yasama geçirmeye yönelik adimlari içeriyor. Proje yarismalari ve proje fuarlari gibi etkinlikleri organize etme konusunda birlikte çalismanin çerçevesini saptamis oluyoruz. Protokolün kentimiz ve kurumlarimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA