Ergene'yi Kurtarma Çalismasi Sürerken, 5 Fabrika Kapatilarak 450 Bin Lira Ceza Uygulandi

Tekirdag’da bulunan Ergene Deresini kurtarma plani çerçevesinde insa edilen dev aritma tesisinin insasi devam ederken, bir yandan da Ergene Deresi koyu kahverengi tonlarinda akmaya devam ediyor. Ayrica son bir haftada yapilan denetimlerde çevre izni olmadan faaliyet gösteren 5 fabrika kapatilarak, 450 bin TL cezai islem de uygulandi.

Ergene'yi Kurtarma Çalismasi Sürerken, 5 Fabrika Kapatilarak 450 Bin Lira Ceza Uygulandi
Ergene Havzasi Koruma Eylem Plani kapsaminda yürütülen çalismalarda Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) aritma tesisi Tekirdag’in Ergene ilçesine insa ediliyor. Büyük oranda tamamlanan tesisten çikacak su Avrupa’nin en büyük deniz desarj hattiyla Marmara Denizi’ne dökülecek. 1 milyar liralik projenin bir diger önemli tünel açma araci yerli makine köstebekte ilk kez burada devreye alindi. Geçtigi yerlesim yerlerindeki kanser vakalarinin artmasi ile gündeme gelen Ergene Nehri’nin kollarindan olan ve etrafina agir kokular yayarak koyu kahverengi akan Çorlu Deresi’nin temizlenmesi için Ergene Havzasi Eylem Plani kapsaminda baslatilan çalismalar araliksiz sürüyor. Son günlerde Marmara Denizini kaplayan müsilajin da gündeme gelmesiyle insa edilen projenin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Ergene Nehri üzerinde insa edilen dev aritma tesisi drone ile havadan görüntülendi.

Tekirdag Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü de bölgede Ergene’yi kirleten fabrikalari denetliyor. Il Müdürlügünce son bir haftada yapilan denetimlerde, izinleri olmadan faaliyet gösterdikleri iddia edilen 5 fabrika kapatilarak 450 bin TL cezai islem uygulandi.
Kaynak: İHA