Bitlis'te 112 Acil Çagri Merkezi Hizmete Girdi

Bitlis'te acil çagrilarin tek merkezden yönetilecegi 112 Acil Çagri Merkezi hizmete açildi.

Bitlis'te 112 Acil Çagri Merkezi Hizmete Girdi
Içisleri Bakanliginin tüm acil çagrilarin tek merkezden karsilanarak sevk ve koordine edilmesi amaciyla 81 ilde hayata geçirdigi uygulama kapsaminda Bitlis'te yeni bir 112 Acil Çagri Merkezi insa edildi.

TOKI Konutlari 4. Etap bölgesinde yapimi tamamlanan binanin açilis törenine katilan Vali Oktay Çagatay, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürsat Kirbiyik ve protokol üyeleri merkezde incelemelerde bulundu.

Personelle sohbet eden ve merkeze gelen bir çagriyi yanitlayan Çagatay, kentte artik tek numarada acil çagri hizmetinin verilecegini söyledi.

Vatandaslarin daha önce sikinti yasadiginda hangi kurumu arayacagi konusunda zorluk yasadigini, bunun zaman kaybina neden oldugunu belirten Çagatay, sunlari kaydetti:

"Merkez sayesinde bu sikintilardan kurtulmus olacagiz. Vatandas 112'yi aradiginda karsisina çikan arkadasimiz trafik kazasi dedigi anda konumuna göre emniyet ve jandarmayi, gerekirse itfaiye ve saglik ekiplerini bölgeye yönlendirecek. 77. merkez burada açildi. Devletimiz çok büyük hizmetler veriyor. Kis sartlarinda, kar kalinliginin 5 metreye ulastigi yerlerde paletli kar araçlarimizla, helikopterimizle müthis hizmetler verdik. Kurumlarimiza çok tesekkür ediyorum."

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürü Kirbiyik ise Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan himayesinde, Içisleri Bakani Süleyman Soylu talimatlariyla 81 ilde acil durumlarin tek bir numarada toplanmasi için çalisma yürüttüklerini söyledi.

Haziran ayi sonuna kadar tüm Türkiye'de 112 Acil Çagri Merkezlerinin devreye girecegini ifade eden Kirbiyik, söyle konustu:

"Artik acil durumlarda vatandaslarimiz tek numara ile istedigi kuruma ulasabilecek. 112'yi aradiklarinda en seri bir sekilde vatandaslarimiza hizmetler verilmis olacak. Burada kurumlar arasinda ciddi bir koordinasyon görüyoruz. 15 yildir bu proje yürütülüyordu. Son 5 yilda bir ivme kazandi. Yaklasik 3 milyar lira harcanarak Türkiye geneli bu hizmetler yapildi. Sadece binalardan ibaret degil çok ciddi bir yazilim altyapisi var. Buradan ortaya çikan sonuç vatandaslarimiz açisindan da büyük bir katki saglayacak. Bir kafa karisikligina son veriyoruz. Türkiye genelinde 1500 kisi is basi yapti."

Törene Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey, Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Çit, Emniyet Müdürü Yaman Agirlar ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: AA