Alisveris Festivali'nin Geliri Kudüs'e

Fatih’te Mirasimiz Dernegi is birligiyle düzenlenen Alisveris Festivali etkinliginden elde edilen gelirin bir kismi Kudüs’e gönderilecek.

Alisveris Festivali'nin Geliri Kudüs'e


Kudüs ve çevresinde yardim ve imar çalismalari yapan Mirasimiz Dernegi (Kudüs ve Civarindaki Osmanli Mirasini Koruma ve Yasatma Dernegi), Modaci Nur Yamankaradeniz ile is birligine giderek Kudüs’te yasayan Filistinli çocuklara yardim elini uzatti. Bu kapsamda arkadasi Figen Somali ile birlikte Alisveris Festivali etkinligini düzenleyen modaci Yamankaradeniz’in elinden çikan kiyafetler ve Mirasimiz Dernegi bünyesinde yer alan hanimlarin el emegi göz nuru yaptigi ürünler Kudüs için, Filistinli çocuklar için ayni çati altinda sergilendi. Fatih’te düzenlenen Alisveris Festivali’nin açilisina Modaci Nur Yamankaradeniz, Mirasimiz Dernegi temsilcileri, oyuncu Esra Balikçi ile birçok vatandas katildi.

Etkinlikten elde edilen gelirin bir kismi Kudüs’e gönderilecek.

“Amacimiz Kudüs’teki Filistinli çocuklarimiza yardimda bulunmak”

Mirasimiz Dernegi’yle is birligi yapan Modaci Nur Yamankaradeniz, “Iki arkadas bir festival düzenleyelim dedik. Hem tekstile, moda dünyasina hem girisimci kadinlarimizin ihtiyaçlarina karsilik verelim dedik. Ayni zamanda da bir de yardim yapalim bu ise böyle baslayalim dedik. Insallah 2 gün buradayiz. Mirasimiz Dernegiyle ortak olarak çalisiyoruz. Kudüs’teki Filistinli ögrencilerimize, çocuklarimiza yardimda bulunmak amacimiz” dedi.



“Gelen bagislari Kudüs içindeki birçok projede degerlendiriyoruz”

Hanimlara Kudüs’ün tarihini anlattiklarini dile getiren Mirasimiz Hanimlar Komisyonu Egitmeni Suna Durmaz, “Dernegimiz 2008 yilinda Muhammet Demirci tarafindan kuruldu. Biz “Hanimlar Komisyonu” olarak da 2017’de kurulduk. Hanimlara yönelik egitimlerimiz böylelikle sekillendi. Kudüs; bizim için ne ifade ediyor, Kudüs’ün hem dinimizde hem Türk tarihindeki yeri nedir bunlari üniversitelerdeki, lisedeki talebelere, evlerde hanimlara, ya da vakif ziyaretlerinde Kudüs’ün Islam’da yeri nedir bunlari ifade ediyoruz. Buradan bilinçlenme neticesinde gelen bagislari Kudüs içindeki birçok projede degerlendiriyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Sadece Kudüs’e hizmet yapan bir dernek”

Bursa’dan, Kayseri’den, Türkiye’nin pek çok ilinde yasayan hanimlarin Mirasimiz Dernegi’ne yaptiklari ürünleri gönderdigini söyleyen Mirasimiz Dernegi Atölye Sorumlusu Kadriye Bakir, “Biz bu ürünleri tamamen kendimiz dikiyoruz atölye olarak. Dernegimiz 13 senedir faaliyet göstermekte. Sadece Kudüs’e hizmet yapan bir dernek bu. Ürünlerin hepsi bire bir bizim elimizden çikiyor. Bunlarin gelirinin tamami Kudüs’e, Kudüs projelerine destek amaçli gidiyor. Havlu çesitlerimiz, nevresim takimlarimiz var” diye belirtti.



“Filistinli çocuklar için çok agladik”

Etkinlige katilan oyuncu Esra Balikçi da, “Böyle bir etkinlikte oldugumuz için çok mutluyuz. Gerçekten çok önemli, sosyal sorumluluk anlaminda umarim böyle etkinliklerin devami gelir ama özellikle Filistinli çocuklar için çok üzüldük, çok agladik. Onlarin yararina böyle bir etkinlikte olmak benim için onur verici. Umarim çok iyi bir gelir elde edip onlarin yaralarina bir nebze olsun merhem olabiliriz diye umut ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA