AK Parti'li Yayman Açiklamasi 'Türkiye'nin En Önemli Sorunu, Muhalefet Sorunudur'

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'nin en önemli sorununun muhalefet sorunu oldugunu söyledi.

Yayman, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda müzikli eglence mekanlarinin çalisma saatlerine iliskin yapilan elestirileri dogru bulmadiklarini kaydetti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun açiklamalarini animsatan Yayman, "Ana muhalefet ve yavru muhalefet Cumhurbaskanimizin bir sözü üzerinden siyaset yapiyor. Cumhurbaskanimizin korona tedbirleri kapsaminda müzik sesinin saat 24.00'e çekilmesi üzerinden siyaset yapan bir muhalefet anlayisi var." dedi.

Türkiye'nin en önemli sorununun "muhalefet sorunu" oldugunu savunan Yayman, "Türkiye'deki temel stratejik problem sahici muhalefetinin olmamasidir. Bir kaset kumpasiyla Atatürk'ün koltuguna oturan, 'ben genel baskan olmayacagim' diyen bir kisi hiçbir sey olmamis gibi o koltugu isgal etmektedir. Bu çamur ve yalan siyasetini milletimizin hakemligine ve CHP'ye gönül vermis vatandaslarimiza havale ediyorum." diye konustu.

Bu tavri onaylamadiklarini dile getiren Yayman, bütün varligini "yalana ve ajanslarin ürettigi algi operasyonlarina" baglamis bir ana muhalefetin söz konusu oldugunu söyledi.

Yayman, "Sayin Kiliçdaroglu, Türkiye'de bu anlayisla kimse iktidar olamadi. 'Dün dündür bugün bugündür' denilerek iktidar olunamaz, muhalefet yapilamaz. Çünkü milletimiz artik gerçekleri görüyor. Milletimiz, kimin kendisi için çalistigini, kimin kapali kapilar arkasinda dis güçlerle pazarliklar yaptigini görüyor. Muhalefet, 'korana yayginlassin da hükümet zor durumda kalsin, asi bulunmasin da Erdogan zor durumda kalsin' seklinde davraniyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA