Adana Saglik Müdürü Halil Nacar'dan Sirasi Gelenlere 'Kovid-19 Asisi Yaptirin' Çagrisi

Il Saglik Müdürü Halil Nacar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda Adana'da 1 milyonun üzerinde asi uygulandigini belirterek, sirasi gelenlere asi yaptirmalari çagrisinda bulundu.

Adana Saglik Müdürü Halil Nacar'dan Sirasi Gelenlere 'Kovid-19 Asisi Yaptirin' Çagrisi
Nacar, Il Saglik Müdürlügünde gazetecilere, asilama çalismalariyla ilgili bilgi verdi.

Il genelinde günde 70 binin üzerinde asi yapabilecek imkanlari oldugunu ifade eden Nacar, hastaneler ve aile sagligi merkezlerinin yani sira Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi ile alisveris merkezlerinde asi istasyonlari olusturuldugunu aktardi.

Nacar, bu istasyonlarda herhangi bir olumsuz duruma karsi da acil müdahale tedbirlerinin alindigini anlatti.

Kentte asiya talebin yüksek oldugunu dile getiren Nacar, sunlari kaydetti:

"Insanlarimiz asi olmayi istiyorlar, bizden sürekli asiyla ilgili talepleri var. Biz de bu talepleri yerine getirmeye çalisiyoruz. Sabahtan gece 24.00'e kadar asi alanlarimiz vatandasimizin hizmetinde. Istedikleri gibi randevularini alip asi olabilirler. Bugüne kadar Adana'da 1 milyonun üzerinde asi yaptik. Pazartesi günü 1 milyonuncu asimizi yapmistik, bunun yaklasik 550 bini birinci doz asi. Su an için Adana'da asi olmasi gereken yaklasik 1 milyon 250 binin üzerinde vatandasimiz var. Biz bunlarin hepsine ulasmak istiyoruz. Asi tanimlanan tüm vatandaslarimizi istasyonlarimiza bekliyoruz."

Nacar, Adana'nin son bir aydir her 100 bin kiside en az vaka görülen ilk üç il arasinda bulundugunu hatirlatarak, "Kovid-19'un filyasyon ve tedavi asamalarinda ciddi yol aldik ve iyi bir yere geldik. Bu geldigimiz yeri asilamayla beraber taçlandirmak istiyoruz. Hem saglik çalisanlarimiz hem vatandaslarimiz bu konuda yogun gayret sarf ediyorlar." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA