8 Yil Aradan Sonra Gelen Helallikle Marketçi Soke Oldu

Antalya’da 15 yildir market isletmeciligi yapan 65 yasindaki Yakup Uygun, dün aksam saatlerinde evinin önüne birakilan para dolu not ile saskinlik yasadi. Not ve para 8 yil önce marketten 150 TL degerinde ürün çalip, pisman olan bilinmeyen sahsa aitti. Sahis, o zamanlar çocuk oldugunu beyan edip helallik istedi, üstüne üstlük 500 TL para birakti. Market isletmecisi Yakup Uygun ise not ve para karsiliginda helallik isteyen sahsa seslenerek, “Her kimse, üzülmesin ben onu gerçekten merak ediyorum, görmek istiyorum, alnindan öpmek istiyorum. Ben hakkimi helal ediyorum” dedi.

8 Yil Aradan Sonra Gelen Helallikle Marketçi Soke Oldu
Konyaalti ilçesine bagli Doyran Mahallesi’nde 15 yildir market isletmeciligi yapan Yakup Uygun, dün aksam evinin önüne birakilan helallik notu ve 500 TL para ile saskinlik yasadi. Notu merakla açan Uygun, “8 sene önce bizim marketten haberimiz olmadan çocukken, dogru, yanlis bilmedigim zamanlarda aldigim 150 TL degerinde malzemeler vardi, bunun için vicdanen rahatsiz oldum, bunu size iade etmek istiyorum, hakkinizi helal edin tekrar” yazili bilgisayar çiktisi ve 500 TL’yi gördü. Uygun, kimin yaptigini bilmedigi ve olayi hatirlamadigini söyledigi durumla ilgili notu ve parayi birakan sahsa seslendi. Sahsi tanimak istedigini belirten Uygun, "gelip söylese para vermesine gerek yoktu, hakkimi helal ederdim" diye belirtti.



“Kim oldugunu görsem, parayi almadan helal ederdim”

15 yildir market isleten Yakup Uygun, “Dün aksam evin girisinde paketlenmis, siki siki bantlanmis, ismimin yazili oldugu bir kagit birakilmis. Açtim, içerisinde 500 TL para vardi. ’8 sene önce bizim marketten haberimiz olmadan çocukken, dogru, yanlis bilmedigim zamanlarda aldigim 150 TL degerinde aldigim malzemeler vardi, bunun için vicdanen rahatsiz oldum, bunu size iade etmek istiyorum, hakkinizi helal edin tekrar diye’ yazili bir not vardi. Tahmin ediyorum ki suan delikanli birisi bunu yapan. O zamanlar çocuk ise 10 yaslarinda olabilir. Kim oldugunu merak ediyorum. Kim oldugunu görsem, parayi almadan helal ederdim” diye konustu.



"Her kimse, üzülmesin ben onu gerçekten merak ediyorum"

15 senedir böyle hadiseler yasandigini belirten Uygun, “Her kimse, üzülmesin ben onu gerçekten merak ediyorum, görmek istiyorum, alnindan öpmek istiyorum. Ben hakkimi helal ediyorum. Vermesine gerek yoktu demesi bile yeterdi. Bizim markette 15 senedir benzer hadiseler oluyor. Kimisi terazinin altina para birakir, ben bunu almistim diye. Kimisi baska türlü bize iade ettiler. 8 yil önce böyle bir olay yasandigini hatirlamiyorum, muhtemelen fark etmedik. Tahminimce zaman içerisinde alinmis bir seydi. O zaman 150 TL degerinde oldugunu düsünüyormus, 500 TL birakmis” seklinde konustu.

Kaynak: İHA