Trump'in Covid-19'A Yakalanan ABD'lileri Guantanamo'ya Göndermek Istedigi Iddia Edildi

Washington Post Muhabirleri Yasmeen Abutaleb ve Damian Paletta tarafindan kaleme alinan "Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Degistiren Salginla Mücadelesinin Içinden" adli kitapta, Trump’in Covid-19’a yakalananlari Guantanamo’ya göndermek istedigi iddia edildi.

Trump'in Covid-19'A Yakalanan ABD'lileri Guantanamo'ya Göndermek Istedigi Iddia Edildi
Washington Post Muhabirleri Yasmeen Abutaleb ve Damian Paletta tarafindan kaleme alinan "Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Degistiren Salginla Mücadelesinin Içinden" adli kitapta eski ABD Baskani Donald Trump hakkinda ilginç iddialar ortaya atildi. Üst düzey Beyaz Saray yetkililerinin de aralarinda bulundugu 180 kisi ile yapilan röportajlara dayanan ve 29 Haziran’da piyasaya sürülecek olan kitapta, Trump’in Beyaz Saray Durum Odasi’nda Subat 2020’de yapilan bir toplantiya dair detaylar basina sizdirildi.

Basina yansiyan detaylarda, Trump’in toplanti Beyaz Saray yetkilileri ile yurtdisinda Covid-19’a yakalanmis ABD’liler ile nasil basa çikacaklarini tartistigi ve kötü söhretli Guantanamo’da virüse yakalanan ABD’lilerin karantinaya alinip alinamayacagini sordugu iddia edildi.

Kitapta, Trump’in toplantida "Sahip oldugumuz bir adamiz yok mu? Peki ya Guantanamo?” ifadelerini kullandigi ve yardimcilarinin bu fikir karsisinda hayrete düstügü aktarildi. Trump’in ayni fikri ikinci kez dile getirdigi ve yardimcilarinin siddetle karsi çikmasi sonucu söz konusu fikrin bir daha gündeme gelmedigi ifade edildi.

Kitapta ayrica, Trump’in toplanti sirasinda "Mal ithal ediyoruz. Virüs ithal etmeyecegiz" dedigi iddia edildi.

"Testler yüzünden seçimi kaybedecegim"

Washington Post tarafindan kitaptan yayinlanan diger bir alintida ise Trump’in yapilan Covid-19 testleri ile ilgili sikayetleri oldugu ve dönemin Saglik Bakani Alex Azar’la geçtigimiz sene 18 Mart’ta yaptigi bir telefon görüsmesinde "Testler yüzünden seçimi kaybedecegim. Hangi aptal testleri federal hükümetin yapacagini söyledi?" diye bagirarak, sikayette bulundugu öne sürüldü. Azar’in ise Trump’a damadi ve testlerden sorumlu bas danismani Jared Kushner’a kastederek, "Ah, Jared’i mi kastediyorsun?" dedigi iddia edildi.

Kaynak: İHA