'Profesöründen Ögrenelim' Egitim Programlari Ile 1 Ayda 15 Bin Kisiye Ulasildi

Antalya Ticaret Borsasi (ATB) ile Antalya Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde düzenlenen pandemide tarim egitimi programi devam ediyor. 22 Mayis’ta baslayan “Profesöründen Ögrenelim” basligiyla düzenlenen egitim programi Temmuz ayinda da devam edecek. Üniversitelerin profesör kadrosunda çalisan akademisyenler tarafindan verilen egitimlerde bir ayda 15 bin kisiye ulasildi. Sert çekirdeklilerde budama tekniklerinden seralarda çevre kontrolüne, sera planlamasinda iklim ve çevre etkilerinden moringa yetistiriciligine, tüketici olarak nelere nereden alalim, nasil seçelim, nasil muhafaza edelim gibi çok sayida baslikta verilen egitimlerin tamami Çukurova Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi birçok üniversiteden profesör hocalarin anlatimiyla izleyici ile bulusuyor.

'Profesöründen Ögrenelim' Egitim Programlari Ile 1 Ayda 15 Bin Kisiye Ulasildi


“Egitimli tarim bizi ileri götürür”

Antalya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir, Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle düzenledikleri tarim egitimlerinin büyük ilgi gördügünü söyledi.

Egitimlerde akademisyenlerin bilgi birikimini tarimla ugrasan ya da tarimla ilgilenenlerle paylasildigina belirten Çandir, “Diger egitim programlarimizda oldugu gibi ‘Profesöründen Ögrenelim’ egitim programi da yogun ilgi gördü. Akademik bilgilerin sahayla bulustugu egitimlerimizin tarimimizin gelisimine katki saglayacagina inaniyorum. Egitimli tarimi bizi ileri götürür” diye konustu.



“Egitimler profesörden”

Antalya Tarim ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, tarimsal üretimin kalitesini artirmak hedefiyle düzenledikleri tarimsal egitimlerin araliksiz devam ettigini belirtti.

“Profesöründen Ögrenelim” programdi üniversitelerden profesör hocalarin bilgi birikimlerini tarim sektörünün yani sira tüketicilerle de bulusturduklarini kaydeden Karaca, “Bu egitimler kaçmaz” dedi.

Karaca, Antalya Ticaret Borsasi isbirligiyle düzenledikleri tarimsal egitimlerin devam edecegini vurgularken, “Pandemi azalsa da uzaktan egitimlere ilgi devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA