Milliyetçi Hareket Partisi Kale Modeli Ile Kitaplasti

Ege Üniversitesi (EÜ) Çesme Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve kardesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) toplumla olan iletisimini, kale modeli ile kitaplastirdi. Daha önce, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin liderligi ile ilgili bes kitap hazirlayan akademisyen kardesler, altinci kitaplarinda, MHP’nin toplumla olan iletisimi için siyasal iletisimde ilk kez sunulan, özgün kale modelini gelistirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kale Modeli Ile Kitaplasti
Ege Üniversitesi (EÜ) Çesme Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve kardesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Gültekin, "Devlet Bahçeli Liderliginde Siyasal Iletisimde Kale Modeli: Milliyetçi Hareket Partisi" baslikli kitabi okuyucuyla bulusturdu. Bahçeli’nin genel baskan seçilisinin 24. yil dönümü anisina hazirlanan kitap çalismasi, üç bölüm ve 300 sayfadan olusuyor.

MHP teskilatlarinin iletisim gücü siyasal iletisim açisindan analiz edildi

MHP yöneticilerinin toplumla kurdugu iletisimi degerlendiren ve bilimsel modellerle açiklayan akademisyen kardesler, MHP teskilatlarinin iletisim gücünü, siyasal iletisim açisindan analiz etti. Kale modelini kuran, toplam 30 özgün iletisim modeli gelistirilen kitap çalismasinda, MHP’nin, 2015 yilindan itibaren seçim dönemlerinde kullandigi reklam kampanyalari da analiz edildi. MHP’nin ikna edici iletisim ve inandiricilik açisindan yükselen profilini, iletisim bilimi açisindan açiklayan kitapta, partinin halka tutunan iletisim üstünlükleri irdelenerek, Türk halki nezdinde MHP algisi, iletisimsel perspektifte degerlendirildi.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin yaptigi açiklamada, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk halkiyla kurdugu iletisimin, inandiricilik düzeyinin çok yüksek düzeyde oldugunu ve istikrar, güven, sadakat, huzur ve beka baglaminda toplumla olan iletisimin ileri noktaya tasindigini ifade etti.

Gültekin, bu bes kavramin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin toplumla olan iletisimini, kale gücü ile donattigini ve parti ile özdeslesen özgün bir hilal modeli olusturdugunu kaydetti.

Prof. Dr. Gültekin, Devlet Bahçeli’nin genel baskan seçildigi, 6 Temmuz 1997 tarihinden itibaren, parti ve halk arasindaki iletisimde çok güçlü bir inandiricilik bagi yakalandigini ve partinin istikrarli iletisimin liderligini üstlendigini belirtti.

“Devlet Bahçeli Liderliginde Siyasal Iletisimde Kale Modeli: Milliyetçi Hareket Partisi” baslikli kitap, Devlet Bahçeli’nin genel baskan seçilisinin 24. yil dönümü olan 6 Temmuz tarihinde okuyucu ile bulusacak.
Kaynak: İHA